Μητσοτάκης: Εκλεγήκαμε με το τρίπτυχο φόροι δουλειές και ασφάλεια και το υπηρετούμε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Εκλεγήκαμε με το τρίπτυχο φόροι δουλειές και ασφάλεια και το υπηρετούμε
Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν 55 βουλευτές.

Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace.

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν 55 βουλευτές μετά τον πρώτο κύκλο ενημερώσεων εφ’ όλης της ύλης από υπουργούς, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πού θα γίνουν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Κατά τις τοποθετήσεις τους, οι βουλευτές έθεσαν ζήτημα ενημέρωσης, χωρίς κανέναν, όμως, να αμφισβητεί επί της ουσίας το κυβερνητικό σχέδιο για τη διαχείριση του ζητήματος. «Θέλουμε καλύτερη ενημέρωση για ό,τι γίνει για να μπορούμε να το διαχειριστούμε και εμείς», ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν, με βουλευτές να επισημαίνουν ότι έχουν γίνει προσπάθειες, αλλά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, προκειμένου να περάσει η πλήρης εικόνα στον κόσμο. Μάλιστα, βουλευτές ειδικά από τις «επίφοβες» περιφέρειες, αναφορικά με τη μεταφορά ανθρώπων από τα νησιά, ζήτησαν διευκρινήσεις, προκειμένου να είναι σε ανοιχτή γραμμή και με τις τοπικές κοινωνίες.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έθεσε, κατά πληροφορίες, επί τάπητος η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρότεινε αιτούντες άσυλο, κατά βάση οικογένειες, να μεταφέρονται σε πιο μικρά χωριά, όπου «απαιτούνται χέρια», ενώ υπάρχει και πρόσβαση σε σχολεία, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να επιδοτεί τα ενοίκια, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να διαμείνουν σε διαμερίσματα ή σπίτια.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε αναλυτικά όλη τη συνεδρίαση και κρατούσε σημειώσεις, υπογράμμισε ότι αυτή που συμβαίνει είναι «η τελευταία μεγάλη μετακίνηση» προς την ενδοχώρα, ενώ δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τις τοποθεσίες των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει, πάντως, το μεταναστευτικό να μην επισκιάσει την όλη ατζέντα της κυβέρνησης. «Εκλεγήκαμε με το τρίπτυχο φόροι, δουλειές και ασφάλεια και το υπηρετούμε, είμαστε αξιόπιστοι απέναντι στους πολίτες», φέρεται ειπών ο πρωθυπουργός. «Και το μεταναστευτικό θα το αντιμετωπίσουμε και θέλω τη στήριξη όλων σας», προσέθεσε. Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ποιότητα της Κ.Ο. και, απευθυνόμενος ειδικά προς τους νέους βουλευτές, τόνισε ότι παρακολουθεί επισταμένως τη δραστηριότητά τους.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider