Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου έδωσε o Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η καθημερινότητα του ίδιου έχει γίνει πιο ήσυχη, σημείωσε όμως πως σε γενικές γραμμές «δεν έχει γίνει πιο γαλανή». Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα Εθνικά θέματα και τις ενέργειες της Τουρκίας και τόνισε ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και τρεις μήνες να πιέσει την Ευρώπη για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. 'Επρεπε η κυβέρνηση να πιέσει. Είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί μια τακτική κατευνασμού, που σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία δεν θα οδηγήσει πουθενά, γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας». Αναφέρθηκε μάλιστα και στην επίσκεψη Πομπέο σημειώνοντας πως ούτε προς τις ΗΠΑ υπήρξε πίεση για την εφαρμογή κυρώσεων.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο» και πως «παραδώσαμε στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. Τώρα συνειδητοποιούν πως το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ένα γεωπολιτικό θέμα, ενώ μας κατηγορούσαν πως εμείς φέρναμε τους μετανάστες. Καλωσήλθαν στην πραγματικότητα» σημείωσε.

«Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Είναι εύκολο όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις κριτική. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης πως με την εχθρική ρητορική που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στους πολίτες το οποίο θα το βρει μπροστά της τώρα που επιχειρεί την μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα.

«Ο Μητσοτάκης ήρθε σαν τον κλέφτη στη βουλή από την πλαϊνή πόρτα»

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «άνοιξαν μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο και όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρόκειται για «κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Έρχεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος κάνουν μηνύσεις στους πολιτικούς τους αντιπάλους και συγκεκριμένα στον κ. Παπαγγελόπουλο και σε μένα. Με ποιανού την απόφαση εγώ βγαίνω από το κάδρο και γιατί; Ποιος παίρνει την ευθύνη; Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν ήταν βασικός μάρτυρας; Δηλαδή ο κ. Σαμαράς είναι ψευδομηνυτής; Να το πει τότε ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας την απουσία της κυβέρνησης από την συζήτηση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε «Έγινε για 7 ώρες μια συζήτηση με άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί δήθεν δεν παίρνουν την ευθύνη. Ο πρωθυπουργός ήρθε 12:15 από την πλαϊνή πόρτα σαν τον κλέφτη για να ψηφίσει και να φύγει. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider