Ότι «δεν καταλαβαίνει τις αρχές της Δημοκρατίας» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σπήλιος Λιβανός Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας στην επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση για την απουσία της από τη συζήτηση.

«Έθιξε τον πρωθυπουργό και την παράταξη ως δειλό και λιποτάκτη. Τον κατηγόρησε γιατί λείπει από την αίθουσα. Τον κατηγορείτε γιατί δεν καταλαβαίνετε τις αρχές της Δημοκρατίας» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σπήλιος Λιβανός, πρόσθεσε εξηγώντας την απουσία του πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών της κυβέρνησης από τη συζήτηση για την προανακριτική σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

«Η μη υπογραφή της πρότασης και η απουσία, αποτελούν απόδειξη για την προσύλωσή τους στη διάκριση των εξουσιών. Είναι ιερή για την δική μας παράταξη. Είναι και για το Σύνταγμα και θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να το διαβάσει. 

Η βουλή είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει αν θα προχωρήσουμε στην προανακριτική και όχι η κυβέρνηση. Όχι να παρεμβαίνουν όπως παρεμβαίνατε εσείς και ο Καμμένος. Το έκαναν ακριβώς για να αφήσουν χώρο στην κοινοβουλευτική διαδικασία». 

Πηγή: Reader.gr