Κουτσούμπας: Να καταργηθεί τώρα ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούμπας: Να καταργηθεί τώρα ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών
«Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που είναι λαϊκό αίτημα και να καταργηθεί τελείως ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για «αντίστροφη εκδοχή της υπόθεσης Novartis» έκανε λόγο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Ποια θα μπορούσε να είναι μια κάποια λύση στον φάυλο κύκλο του αποπροσανατολισμού;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για να δώσει την απάντηση: «Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που είναι λαϊκό αίτημα και να καταργηθεί τελείως ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Να καταργηθεί ο βασικός του πυρήνας, σύμφωνα με τον οποίο την απόφαση για να στείλει κάποιον στην Δικαιοσύνη την έχει η εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι υπουργοί να ελέγχονται χωρίς την εμπλοκή της βουλής, όπως όλοι οι πολίτες. Δεν τολμάτε όμως. Δεν τολμάτε ακόμα να καταργήσετε τον διορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων από την κυβέρνηση».

«Ξέρετε ότι δεν έχουμε αυταπάτες όμως τουλάχιστον δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να παίζονται αυτά τα πολιτικά παιχνίδια. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με την συμμετοχή του στην ψηφοφορία να νομιμοποιήσει αυτά τα παιχνίδια και την προσπάθεια συγκάλυψης. Θα αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία. Θα πάρουμε μέρος στην προανακριτική και θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας για να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που κλείνοντας τόνισε «Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στο γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού στις πλάτες και στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider