Σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με φόντο βεβαίως την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την επομένη θα συναντηθεί με τον με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά και τις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των εταιρειών που αδειοδοτήθηκαν για τις έρευνες στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τα βήματά τους.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη ενόψει του ταξιδίου των δυο ηγετών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επίσης συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ώστε να υπάρξει εκ νέου συντονισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider