Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ΔΕΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ΔΕΘ
Οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Tις συσκέψεις που αφορούν την παρουσία του στη ΔΕΘ, ξεκίνησε από χθες, μετά την επιστροφή του από την Ιταλία, o Αλέξης Τσίπρας, μια παρουσία που θα δώσει και το στίγμα της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον Αλέξη Τσίπρα όμως, σε προσωπικό επίπεδο, να κρατάει ένα χαμηλό σχετικά προφίλ. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στελέχη και τους τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που, κυριολεκτικά, δεν αφήνουν ούτε… καρφίτσα να περάσει ασχολίαστη, ο ίδιος ο Τσίπρας χρησιμοποιεί πιο ήπιους τόνους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση την συνέντευξη που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για το Κόμο στην Εφημερίδα των Συντακτών, φαίνεται πως έχει επιλέξει να περιμένει μέχρι τη ΔΕΘ για να ξεκινήσει την… αντεπίθεση, όπου θα έχει μεν επίκεντρο την οικονομία και τα εργασιακά, αλλά δεν θα περιορίζεται μόνο εκεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει πως τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει πως πρόκειται για μία βαθιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που εκπροσωπεί «τη δεξιά στη χειρότερη της μορφή», όπως λέγεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δεδομένα στο ζήτημα της ΕΥΠ, το οποίο όπως υποστηρίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει τη χώρα χρόνια πίσω σε μία εποχή όπου οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να αναβιώσει.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι βέβαιο πως θα απαντήσει στο… γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε πως εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί τον εαυτό του κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να υποστηρίζει την απλή αναλογική.

Από την Κουμουνδούρου έχουν ξεκαθαρίσει πως ήταν πάντα υπέρ των συνεργασιών και πως πιστεύουν σε μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία όμως συνεργάζεται με προοδευτικούς ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους, ενώ θα τονίσουν πως πάγια θέση του κόμματος είναι η απλή αναλογική ως το πιο δίκαιο και δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider