Ανακλήθηκε από τον Γιάννη Βρούτση η εγκύκλιος για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακλήθηκε από τον Γιάννη Βρούτση η εγκύκλιος για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους
Με απόφασή του ο Γιάννης Βρούτσης ενημερώνει τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς ότι ανακαλείται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στην ανάκληση εγκυκλίου της προηγούμενης κυβέρνησης για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους, χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Με απόφασή του ο Γιάννης Βρούτσης ενημερώνει τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς ότι ανακαλείται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με ημερομηνία 20 Ιουνίου, η οποία διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ενημερώνει ότι «θα ακολουθήσει έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».

Η ΚΥΑ που ανακλήθηκε είχε την υπογραφή των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΥΑ ανακλήθηκε για να επανεξεταστεί, καθώς εκδόθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ενώ θεωρήθηκε «διάτρητη» και «πρόχειρη».

  • ΚΙΝΑΛ: Ρατσιστική και απάνθρωπη απόφαση

Την απόφαση του κ. Βρούτση σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του αυτή «ρατσιστική και απάνθρωπη».

Συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η πρώτη ενέργεια του υπουργού Εργασίας ήταν να περικόψει την πρόσβαση προσφύγων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η απόφαση αφορά βασανισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά. Είναι ρατσιστική και απάνθρωπη.

Ο κ. Βρούτσης αξιοποιεί την προχειρότητα και την επισφάλεια των δήθεν προοδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς και συντονιστές της κυβέρνησης να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα.

Είναι η κακομεταχείριση των προσφύγων και των παιδιών τους επίσημη κυβερνητική επιλογή; Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider