Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%
«Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής και από τη Λάρισα, από τη γεμάτη Πλατεία Ταχυδρομείου, έστειλε, 11 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας έτσι την περιοδεία του σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου για μειώσεις φόρων, ενώ δεσμεύθηκε και για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται 30 τραμπούκοι να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση». Σημειωτέον, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε και για συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές τους επόμενους μήνες.

«Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης, και ενώ οι φίλοι της ΝΔ φώναξαν σε κάποια στιγμή το σύνθημα «Να’ τος, να’ τος ο πρωθυπουργός». Τον κ. Μητσοτάκη, δε, είχε προλογίσει ο τρίτεκνος, 38χρονος αγρότης από τον Αμπελώνα Τυρνάβου, Στέλιος Σταθόπουλος, ο οποίος του ζήτησε να μην απογοητεύσει τη νέα γενιά και ειδικά τους αγρότες.

«Το μήνυμα είναι ένα: Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Στις 26 Μάϊου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε, ακόμα, ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 3Χ3: στον δήμο της Λάρισας, με τη Ρένα Καραλαριώτου, στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό, αλλά και στην κάλπη των ευρωεκλογών στο βασικό νομό της Θεσσαλίας.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις του πολιτικού μας αντιπάλου στο πρόσωπό μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να τον ακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο. Όσο αυτός διχάζει, τόσο εγώ θα ενώνω», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τος συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε μονταζιέρες για να βάλουμε ψεύτικα λόγια στο στόμα των αντιπάλων μας, αλλά έχουμε τη δύναμη της φωνής μας και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Έχουμε μαζί μας τη σιωπηλή πλειοψηφία της Ελλάδας που κουράστηκε και ψάχνει την πολιτική αλλαγή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επέμεινε, δε, ότι η ΝΔ είναι η πλατιά, λαϊκή παράταξη, η παράταξη όλων των Ελλήνων.

«Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 20% στο 20%. Θα καταλήξουμε με δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Και εμείς θα καταφέρουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο για τους συνταξιούχους και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνήθηκε τη μη μείωση του αφορολόγητου και επέμεινε, ακόμα, ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας. «Για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η ασφάλεια αφορά περισσότερο τους πιο αδύναμους. «30 τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας και όσα γίνονται τι τελευταίες μέρες με τη δράση αναρχικών στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επέμεινε, ακόμα, ότι η ΝΔ είναι αυτή που θα φέρει πολλές και καλοπληρωμένες νέες δουλειές, μέσω της προσέλκυσης περισσότερων ιδιωτικών επενδύσεων. «Εμείς ξέρουμε πώς παράγεται ο πλούτος και παράγεται από την ιδιωτική οικονομία», ενώ επέμεινε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα «τρέξει» τη χώρα με μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τους σημερινούς. Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παράσχει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα, αναφερόμενος σε πολιτική τόνωσης της αγροτικής παραγωγής, ενώ ότι θα «τσακιστούν» τα παράνομα κυκλώματα ελληνοποιήσεων, με έμφαση το γάλα. Δεσμεύθηκε, δε, για κινήσεις ελάφρυνσης των αγροτών ως προς το αγροτικό πετρέλαιο.

«Θα ήταν εύκολο να τάζω που και εγώ μέσα μου γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη μέρα που με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Απευθύνθηκε σε «παλιούς φίλους» της ΝΔ από τα 3,3 εκατομμύρια που είχαν ψηφίσει τη ΝΔ το 2004 να επιστρέψουν «σπίτι τους». Απευθύνθηκε, δε, και σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, καλώντας τους να συμπορευτούν με τη ΝΔ, αφού αναγνώρισαν το λάθος τους. «Ξόρκισε» τη λογική των ίσων αποστάσεων, λέγοντας ότι «δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις», προσδιορίζοντας τα διακυβεύματα της κάλπης. «Δεν θα διχάσω τους Έλληνες, θα ενώσουμε τους Έλληνες», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε η ΝΔ να βγει «πανίσχυρη» από την κάλπη των ευρωεκλογών. Απευθύνθηκε, τέλος, εκ νέου στους νέους ανθρώπους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει πρωτίστως να πάνε να ψηφίσουν.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider