Η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ εξετάσθηκε σε επιχειρηματικό φόρουμ μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια του οποίου υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Στο φόρουμ παρουσιάστηκε και μελέτη που εκπόνησε ο ΣΕΒΕ για τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Πρόκειται για το δεύτερο επιχειρηματικό φόρουμ του είδους αυτού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε περίπου πριν από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Την αντιπροσωπεία του ΣΕΒΕ συνόδευσε στα Σκόπια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε και συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov, τον υπουργό Εξωτερικών Nikola Poposki, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχο της Στρούμιτσα, Zoran Zaev και με τον δήμαρχο των Σκοπίων Koce Trajanovski.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια και συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφων από την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.