Αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση των 2+10 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση των 2+10 δισ.

Λίγες ώρες απομένουν για να ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος της κυβέρνησης προς την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ καθώς και των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιποίηση των ελληνικών τραπεζών.

H Ελλάδα έχει προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το πρώτο πακέτο μέτρων που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των θεσμών δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.

«Το Euroworking Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου προκειμένου να δοθούν τα 2 δισ. ευρώ της υποδόσης που ήταν εξαρτημένα από την ψήφιση των προαπαίτουμενων μέτρων.

Ο Jeroen Dijsselbloem πρόσθεσε ότι ο ESM θα εξετάσει κατά περίπτωση και τη διάθεση των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματού στο Reuters τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες από την Ευρωζώνη υπολογίζονται στα 6 με 9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider