Πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών επιδιώκει η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών επιδιώκει η κυβέρνηση

Ξεκίνησαν εκ νέου λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς στο Hilton.

Οι δύο υπουργοί είχαν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 7 το απόγευμα όπου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις των θεσμών τόσο στο θέμα των πλειστηριασμών όσο και των κόκκινων δανείων

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα αφορά το “νόμο Κατσέλη” και τα επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως ανέφεραν στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 60%, ενώ αποσαφήνιζαν πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους, σε μεγάλο ποσοστό, και σήμερα αν και έχουν διάθεση συνεργασίας αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους.

«Μέτρα και κριτήρια θα υπάρξουν προκειμένου να μην προστατευτούν όσοι σκοπίμως, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι και απεκάλυπταν πως θα μπει πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών που θα μπορεί να προχωρά η τράπεζα μέσα σε ένα χρόνο.

Τέλος, τόνιζαν πως θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν την αντικειμενική αξία της κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα, ενώ δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στο “νόμο Κατσέλη” που θα αφορά τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider