Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους επιχειρηματίες - Ποιοι εξαιρούνται

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους επιχειρηματίες - Ποιοι εξαιρούνται
Αρχικά θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα μόνο από ατομικές επιχειρήσεις ή όσες απασχολούν έως 5 άτομα. Από την Παρασκευή θα μπουν και οι επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζόμενους.

Εντός της ημέρας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport.gr, για το επίδομα των 800 ευρώ που θα αφορά σε ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αρχικά θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα μόνο για όσες επιχειρήσεις είναι ατομικές ή απασχολούν έως 5 άτομα, ενώ από την προσεχή Παρασκευή θα μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζόμενους.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δικαιούχοι θα είναι και οι εργοδότες, δηλαδή εταίροι ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες των ατομικών επιχειρήσεων ή οι ελέγχοντες τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες ή τις ΕΠΕ, μονοπρόσωπες και μη. Θα εξαιρούνται μόνο οι ανώνυμες εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και «κόφτες» προκειμένου να μην εισπράξουν το επίδομα δύο φορές, όσοι έχουν διπλή ιδιότητα (σ.σ. δηλαδή όσοι είναι και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, ή όσοι είναι μισθωτοί και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων). Στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος να γίνει στο τέλος Απριλίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί η τροπολογία που αλλάζει το όριο για το επίδομα των 800 ευρώ.

Επίσης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μέχρι τώρα έχουν πάρει το voucher 17.000 επιστήμονες και στην πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση 100.000 επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider