Σταϊκούρας: Με τα σημερινά δεδομένα δε τίθεται θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Με τα σημερινά δεδομένα δε τίθεται θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο
Ο υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει ήδη λάβει δημοσιονομικά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ, έναντι 2% μέτρων που είναι ο μέσος όρος των μέτρων στήριξης στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης.

Στην αποσαφήνιση πως με τα σημερινά δεδομένα δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε χθες από ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και τροφοδοτήθηκαν σενάρια. Συγκεκριμένα, απαντώντας στο εάν θα τεθεί θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο εάν και εφόσον υπάρξει παράταση της κρίσης έως και τον Σεπτέμβριο, απάντησε ότι «με βάση τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι» και πως η κυβέρνηση λειτουργεί στη φάση αυτή με εστιάζοντας στο χρονικό ορίζοντα των επόμενων δύο μηνών.

Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει δημοσιονομικά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ

Ο υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει ήδη λάβει δημοσιονομικά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ, έναντι 2% μέτρων που είναι ο μέσος όρος των μέτρων στήριξης στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης. Αποσαφήνισε δε πως πέρα από το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων των πληττόμενων κλάδων δικαιούνται αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

Στη βάση αυτή απεκάλυψε πως μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί στο σύστημα «Εργάνη» δηλώσεις για κρατική στήριξη από 212.059 επιχειρήσεις, κάτι που όπως σημείωσε συνεπάγεται πως θα υπάρξει ανάσχεση απολύσεων, δεδομένου ότι για να λάβει μια επιχείρηση βοήθεια πρέπει να μην προχωρεί σε απολύσεις.

Για το θέμα της επέκτασης των υπό στήριξη Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ο υπουργός επανέλαβε πως την εβδομάδα θα υπάρχει η διεύρυνση των ΚΑΔ για το μήνα Απρίλιο. Τέλος, απεκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί έως τις 10 Απριλίου η «επιστρεπτέα προκαταβολή» ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider