Έρχονται αλλαγές στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αλλαγές στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο 
Αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση για το θέμα των αγροτικών δρόμων που λόγω απόφασης του ΣτΕ έχει «παγώσει» τις ανανεώσεις περιβαλλοντικών μελετών πολλών ξενοδοχειακών επενδύσεων.

Πακέτα αλλαγών και προσθηκών στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» ετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τις συζητήσεις στις επιτροπές της Βουλής καθώς και τις τοποθετήσεις των φορέων και πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο «πακέτο» ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει θέματα που είχε θέσει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατά την τοποθέτηση των φορέων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση για το θέμα των αγροτικών δρόμων που λόγω απόφασης του ΣτΕ έχει «παγώσει» τις ανανεώσεις περιβαλλοντικών μελετών πολλών ξενοδοχειακών επενδύσεων. Ακόμη θετικός εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης και στην αλλαγή της διαδικασίας για την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο ΣΕΤΕ ζητά να μην απαιτείται έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά να αρκεί απλή γνωστοποίηση.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι θα αναζητήσει ευρεία συναίνεση για να προωθηθεί και η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός για τη δημιουργία ενός Κεντρικού Συστήματος Αδειοδότησης Λειτουργίας, το οποίο θα συνδέεται με τα ψηφιακά συστήματα που θεσμοθετούνται με το προς συζήτηση νομοσχέδιο (Ψηφιακός Χάρτης) αλλά και αυτά που ήδη λειτουργούν (e-άδειες).

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο έχει εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει είχε κολλήσει. Ο κ. Στασινός δήλωσε πως το ΤΕΕ μπορεί να δημιουργήσει τεχνικά το σύστημα, χωρίς κόστος για το δημόσιο μέσα σε οχτώ μήνες.

«Χρόνια πάλευε η προηγούμενη κυβέρνηση να εκτελέσει έναν διαγωνισμό, ακόμα λιμνάζει ο διαγωνισμός και θέλει άλλα τρία χρόνια. Εμείς σε οκτώ μήνες μπορούμε να το έχουμε έτοιμο και είναι προς όφελος όλων των πολιτών. Άρα σας προτείνουμε να το εντάξετε, γιατί οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι ολοκληρωμένες. Όταν είναι μισές, δεν αποδίδουν ούτε προς τους πολίτες ούτε προς τους επενδυτές», τόνισε ο κ. Στασινός με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντάει πως θα το συζητήσει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αν υπάρξει συναίνεση θα το προσθέσει στο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider