Πότε πέφτει φέτος η Black Friday - Πόσα ξοδέψαμε πέρυσι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε πέφτει φέτος η Black Friday - Πόσα ξοδέψαμε πέρυσι
Η Black Friday φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

H ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων, η Βlack Friday, τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση στη χώρα μας, με τα καταστήματα να προχωρούν σε προσφορές και τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται και να εκμεταλλεύονται τις εκπτώσεις.

Η Black Friday ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με έρευνα της ContactPigeon, το 2018 τη συγκεκριμένη ημέρα, οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2017 ενώ ο συνολικός online τζίρος αυξήθηκε το 2018 κατά 9% σε σχέση με τον τζίρο του 2017.

Παρά τις μεγάλες προωθητικές ενέργειες των καταστημάτων ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών ειδών, η πιο δημοφιλής κατηγορία, τουλάχιστον από άποψη ηλεκτρονικών αγορών, ήταν αυτή της μόδας, αντιπροσωπεύοντας το 25% του συνόλου των online παραγγελιών. Ακολούθησαν τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας και μετά οι ηλεκτρονικές συσκευές με 21% και 20% των παραγγελιών αντίστοιχα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε παράλληλα ότι οι Έλληνες καταναλωτές τη συγκεκριμένη ημέρα το 2018, ξόδεψαν από 50 έως 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι το 30% του δείγματος πραγματοποίησε αγορές κατά την ημέρα Black Friday (έναντι 24% το 2016). Από αυτούς, το 21% αγόρασε μόνο από τα εμπορικά καταστήματα, το 34% μόνο από το διαδίκτυο και το υπόλοιπο 45% αγόρασε προϊόντα από τα καταστήματα αλλά και από το διαδίκτυο. Και πλήρωσαν για τις αγορές τους κυρίως με χρεωστικές κάρτες (42%), με μετρητά (41%) αλλά και πιστωτικές κάρτες (25,4%).

Οι περισσότερες αγορές έγιναν από καταστήματα νέων τεχνολογιών, καλλυντικών, και ένδυση/υπόδησης ενώ οι καταναλωτές/τριες ξόδεψαν για αγορές στην πλειοψηφία τους (31,3%) έως 50 ευρώ, ένα 28,4% ξόδεψε 51-100 ευρώ ενώ μόνο ένα 7,5% δήλωσε ότι ξόδεψε περισσότερα από 501 ευρώ. Όσον αφορά στο ποσοστό των εκπτώσεων, το 44% των καταναλωτών που έκαναν αγορές υποστήριξε ότι από τα προϊόντα που αγόρασαν κέρδισαν έκπτωση της τάξης του 30%-40% και το 33,5% δήλωσε ότι αγόρασε με έκπτωση από 50% και πάνω της αρχικής τιμής των προϊόντων.

Όσον αφορά τις μελλοντικές προθέσεις των καταναλωτών/τριών,, το 48% δήλωσε δεν σκοπεύει να αγοράσει προϊόντα την επόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί η Black Friday στην Ελλάδα, το 36% δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει ενώ το 16% δήλωσε ότι σκοπεύει να προβεί σε αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider