Θετικά υποδέχθηκε η αγορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά υποδέχθηκε η αγορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Tι λένε οι φορείς της αγοράς για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι φορείς της αγοράς τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

«Η επίσπευση των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα δώσει ώθηση στην αγορά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «ο βασικός προσανατολισμός των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, που είναι η άμεση αύξηση των αναπτυξιακών ρυθμών της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί παρά να βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Επίσης, η ανάδειξη από μέρους του της ΔΕΘ ως ένα «φόρουμ λογοδοσίας» αποτελεί σημαντικό βήμα αναβάθμισης της σχέσης της κυβέρνησης με πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς σε ένα χρόνο από σήμερα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την εφαρμογή και την απόδοση των πολιτικών που εξήγγειλε ο ίδιος».

«Τα επιμέρους μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για κάθε έναν από τους τέσσερις άξονες είναι ενταγμένα στην υπηρεσία του κεντρικού αναπτυξιακού στόχου της κυβέρνησης και υπό αυτή την έννοια η επιχειρηματικότητα εκτιμά πως σε γενικές γραμμές θα έχουν θετική επίδραση στο γενικότερο οικονομικό κλίμα και θα συμβάλλουν στη σταδιακή αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, άρα και στην άνοδο της κατανάλωσης που είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για τις εμπορικές επιχειρήσεις» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ, προσθέτοντας ότι «στον αντίποδα, δεν έγινε καμία αναφορά στην επέκταση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά ούτε και στην μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νομικά πρόσωπα, μέτρα που συνδέονται άμεσα με την έννοια της φορολογικής ισότητας και δικαιοσύνης».

«Ζητούμενο η υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το οποίο επισημαίνει ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα στο σκέλος της οικονομίας και των φοροελαφρύνσεων προκαλούν ικανοποίηση στα μέλη του ΒΕΑ.

«Αναμφίβολα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Θεσσαλονίκη, προκαλούν ικανοποίηση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καθώς κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, υλοποιώντας πάγια αιτήματά μας», δηλώνει ο Πρόεδρος του BEA Παύλος Ραβάνης.

«Η επιχειρηματικότητα που είναι βαθιά κλονισμένη από την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια και την ανακολουθία των εξαγγελιών σε σχέση με τις πράξεις, περιμένει να δει επιτέλους μια κυβέρνηση να υλοποιεί αυτά που υπόσχεται. Είναι μεγάλη ευκαιρία να ξανακτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις και το πολιτικό σύστημα, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η αρχή έγινε, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη αρκετά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ισχυρής και σταθερής ανάπτυξης» προσθέτει.

Την απόλυτη ικανοποίηση για την υιοθέτηση από τον Πρωθυπουργό των προτάσεών του για την περιφερειακή ανάπτυξη εκφράζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εξαγγελθείσα Ζώνη Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, η διοίκηση του ΣΒΕ κάνει λόγο για τολμηρή απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, που πλέον συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με το τεχνολογικό πάγκο, Thess Intec, επισημαίνεται ότι αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του ΣΒΕ και συνολικά των φορέων της Θεσσαλονίκης κι έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό σε λιγότερο από 50 μέρες από την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, γεγονός πρωτόγνωρο για ελληνική κυβέρνηση. Κατά τον ΣΒΕ, είναι απόλυτα σωστή η ρήτρα των δύο ετών που έθεσε ο πρωθυπουργός στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, για τη συλλογή ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα να εγκατασταθούν στο νέο τεχνολογικό πάρκο «Thess Intec».

Αναφερόμενη στην εξυγίανση της Περιοχής Καλοχωρίου, η διοίκηση του ΣΒΕ υπενθυμίζει ότι πρόκειται για κάτι που ο ΣΒΕ διεκδικεί την τελευταία πενταετία, το οποίο αφορά στην εξυγίανση και οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης του Καλοχωρίου.

Για τα μακεδονικά προϊόντα, τέλος, υπογραμμίζεται η σημασία που απέδωσε ο πρωθυπουργός, με τη δέσμευσή του για προστασία των προϊόντων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» και επισημαίνεται ότι δικαιώνεται η θέση του ΣΒΕ για διεθνή κατοχύρωση των σχετικών brand names, προκειμένου να υπάρξει αποφυγή προβλημάτων με ομοειδή προϊόντα από τη Βόρεια Μακεδονία που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις διεθνείς αγορές.

«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και οδηγούν σε σημαντικές ελαφρύνσεις το σύνολο των πολιτών», δηλώνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και προσθέτει:

«Κρίσιμο ζητούμενο, για την εφαρμογή των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, είναι η συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για την περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, τη δημοσιονομική ισορροπία, και, πάνω απ΄ όλα, τη δημιουργία συνθηκών σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Ταυτόχρονα, ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο με χαμηλότερους συντελεστές, με μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων, με επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και επανεκκίνηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), θα οδηγήσουν σε εισροή νέων κεφαλαίων, εγχώριων και ξένων, για επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες και μόνιμες θέσεις απασχόλησης» τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider