Σταϊκούρας σε FT: Προτεραιοτητά μας οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας σε FT: Προτεραιοτητά μας οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Χρήστος Σταϊκούρας για τα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης και προβλέπει επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καθολική φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας, Χρήστου Σταϊκούρα, κατά τη συνέντευξη του στους Financial Times.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ βλέπει στην πολιτική αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος την ευκαιρία να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα, μετά από μια δεκαετία συνεχών μνημονίων και οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κατά τη συνέντευξη του στους FT, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο πλάνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να «εφαρμόσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις με τετραετή προοπτική η οποία θα ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης».

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως δήλωσε, θα εστιάζουν στη μείωση του φόρου εισοδήματος, μείωση του ΦΠΑ και την προώθηση φορολογικών κινήτρων για τους - υποψήφιους - επενδυτές. Ενώ, παράλληλα, θα καταργηθούν οι έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης, για να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσαν οι δανειστές.

«Ο κύριος στόχος είναι να επιτευχθούν βιώσιμοι και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χαμένη περιουσία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider