Τη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες, όπως κινούνται τα πράγματα, θα χρειαστούν στα σίγουρα περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, υποστήριζε το 2015 την επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή.  Ισχυριζόταν πως θα «βρει λύση» με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις κατηγορίες του κ. Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως μόνον σε «εναλλακτικό σύμπαν» μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ συμπλήρωσε ειρωνικά ότι ο Γερμανός πρώην ομόλογός του θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο.

«Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά», σχολίασε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι το 2015 ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλά να τον αφήσουν να «χαίρεται» την θέση του υπουργού Άμυνας.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι αυτός έδιωξε τον κ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.

«Μου έλεγε ‘προχώρα και είμαι μαζί σου’».

Γιάνης Βαρουφάκης: Οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαίωση στα σίγουρα

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το Δημόσιο και οι τράπεζες θυμίζουν δύο κουρασμένους κολυμβητές που βουλιάζουν μαζί πιάνοντας ο ένας τον άλλον.

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους, δηλώνοντας βέβαιος πως θα γίνει.

Ο πολιτικός φορέας του κ. Βαρουφάκη ΜεΡΑ25 θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως δεν θα συνεργαστεί με άλλους φορείς, όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.