Τη συνδρομή των 28 κρατών μελών ζητά η Κομισιόν προκειμένου να διερευνηθούν οι πρακτικές που έχει χρησιμοποιήσει Volkswagen για παραποίηση των ρύπων των οχημάτων της και οι οποίες παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κομισιόν έστειλε επιστολή στις 28 κυβερνήσεις στην οποία δηλώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση παράτυπων πρακτικών που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και ζητά από τα κράτη μέλη να «δουν τι έχει συμβεί και γιατί έχει συμβεί».

Όπως αναφέρει η Κομισιόν στην επιστολή, έχει ήδη επικοινωνήσει με την Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας (ΚΒΑ), η οποία είναι αρμόδια για την επικύρωση της συμμόρφωσης των νέων τύπων οχημάτων.

Μετά τη δημόσια παραδοχή του γερμανικού κολοσσού για την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στα μοντέλα της με στόχο την παραποίηση των ενδείξεων ρύπων, απανωτά σοκ έχουν κλονίσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Προσφάτως, μάλιστα, η VW παραδέχθηκε ότι προέβη σε ανακριβείς υπολογισμούς και της κατανάλωσης καυσίμου για 800.000 μοντέλα της στην Ευρώπη.