Ifo: Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο
Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας προκύπτουν από την έκθεση του ινστιτούτου Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου για τον Φεβρουάριο.

Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας προκύπτουν από την έκθεση του ινστιτούτου Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου για τον Φεβρουάριο, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ με στόχο την ανάσχεση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ifo διαμορφώθηκε στις 92,4 μονάδες, από 90,3 μονάδες για το Ιανουαρίου και αντί 90,5 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ανήλθε στις 94,2 μονάδες, από 91,5 μονάδες τον Ιανουάριο και αντί 91,7 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη σχετική έκθεση, οι αναλυτές του Ifo σημειώνουν πως η πορεία της γερμανικής οικονομίας δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και πως το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί στους κλάδους των κατασκευών, του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider