Ορκίστηκε η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ορκίστηκε η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, η τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Την νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη δημοκρατία, ότι θα σεβαστώ με εντιμότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, προς αποκλειστικό συμφέρον του έθνους», επανέλαβαν όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον του Ιταλού προέδρου.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Για πρώτη φορά, λόγω των μέτρων ασφαλείας που επιβάλει η επιδημία του κορονοϊού, στην τελετή δεν παρέστησαν οι συγγενείς των νέων υπουργών.

Παράλληλα, η διάρκειά της ήταν λίγο μεγαλύτερη απ' ότι συνηθιζόταν έως τώρα διότι, το χρυσό στυλό που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπουργοί –αλλά και ο Ντράγκι– μετά από κάθε υπογραφή, απολυμάνθηκε με ιδιαίτερη προσοχή.

Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι. Πρώτα, όμως, όλοι οι υπουργοί θα υποβληθούν σε γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider