Ιταλία: 541 θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: 541 θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.744 ασθενείς (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 33.187 (308 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο).

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.377 κρούσματα κορονοϊού και 672 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 130.524 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, 12,5 προέκυψαν θετικά.

Χθες οι νεκροί ήταν 541, με 20.648 περιστατικά και 176.934 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 55.576 άνθρωποι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.744 ασθενείς (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 33.187 (308 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο).

Για πρώτη φορά, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η περιφέρεια με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι η Εμίλια Ρομάνια (2.041) με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Ακολουθούν το Βένετο (2.003), η Λομβαρδία (1.929) -η οποία συνήθως καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων- και η Καμπανία (1.626) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά (οι οποίες κυβερνώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση), άρχισαν να ζητούν, από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Τα κύρια αιτήματά τους είναι να ξανανοίξουν τις πύλες τους τα χιονοδρομικά κέντρα για όποιον διανυκτερεύει στις περιοχές κοντά στις πίστες του σκι, να επιτραπεί η λειτουργία των εστιατορίων και το βράδυ και να μην τεθούν περιορισμοί στην τέλεση των λειτουργιών την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κυβερνητική συμμαχία των Πέντε Αστέρων και του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, όμως, δείχνει να αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τα αιτήματα αυτά, από την στιγμή που έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν θεωρεί αναγκαία την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και ότι θα ήταν φρονιμότερο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ να παραμείνουν κλειστά.

Επιφυλακτικότητα η οποία αυξήθηκε, δε, λόγω της κοσμοσυρροής που σημειώθηκε σε κεντρικές οδούς του Μιλάνου και του Τορίνο, μετά τη μερική χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων, που επέτρεψε την επαναλειτουργία πολλών εμπορικών καταστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.