Έτοιμη να επιστρέψει η Γέλεν αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμη να επιστρέψει η Γέλεν αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
Έτοιμη να επιστρέψει η Γέλεν αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Την πρώην πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν επέλεξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για το υπουργείο Οικονομικών, και κάπως έτσι θα είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ. Σε ηλικία 74 ετών, η Γέλεν, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή.

Στο τιμόνι της Fed, σύμφωνα με το NBC, είχε βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας ενώ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η Γέλεν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα είναι άνιση και αδύναμη εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες για να καταπολεμήσει την ανεργία και να κρατήσει στη ζωή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται περισσότερο στην κρίση.

Παράλληλα, η ίδια θα πρέπει να φέρει ένα μείγμα πολιτικών, διπλωματικών και οικονομικών γνώσεων στη δουλειά. Οπως αναφέρουν «NY Times», η Γέλεν μπορεί να το κάνει, καθώς είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στον οικονομικό τομέα της Ουάσιγκτον.

Η Γέλεν είναι γνωστή στο Κάπιτολ Χιλ, έχοντας παγκόσμιες διασυνδέσεις μετά την ηγεσία της στη Fed από το 2014 έως το 2018. Σε αυτή τη θέση διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει επικεφαλής του συμβουλίου του προέδρου Μπιλ Κλίντον για οικονομικά θέματα. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε επικεφαλής στη Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider