Η Βρετανία ρίχνει ποσό μαμούθ στις ένοπλες δυνάμεις - Αγγίζει τα 16,5 δισ. στερλίνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία ρίχνει ποσό μαμούθ στις ένοπλες δυνάμεις - Αγγίζει τα 16,5 δισ. στερλίνες
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση του βρετανικού στρατού από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο της τελευταίας 30ετίας για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία μιας «Εθνικής Δύναμης Κυβερνοχώρου», μιας νέας «Διοίκησης Διαστήματος» που θα συντονίζει το διαστημικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την εκτόξευση πυραύλου έως το 2022 και μια νέα «Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το συνολικό κόστος του χρηματοδοτικού πακέτου εκτιμάται πως θα ανέρχεται σε 16,5 δισ. στερλίνες (21,8 δισ. δολάρια) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας κατά 10% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία, ενώ είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί για αυτό το σκοπό, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Νέες θέσεις εργασίας

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι ότι θα βοηθήσει να δημιουργηθούν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας το χρόνο και θα δείξει στους συμμάχους ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας αξιόπιστος εταίρος.

«Η διεθνής κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη και πιο έντονα ανταγωνιστική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο και η Βρετανία πρέπει να είναι αληθινή έναντι της ιστορίας της και να στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητές μας σε όλους τους τους τομείς», ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πριν από τις ανακοινώσεις ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider