Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουσταφά Αντίμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουσταφά Αντίμπ
Στις 4 Αυγούστου ο Λίβανος συνταράχθηκε από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας.

Παραίτηση υπέβαλλε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Μουσταφά Αντίμπ, το Σάββατο όπως μεταδίσει το Reuters επιφέροντας ένα σφοδρό πλήγμα στη γαλλική πρωτοβουλία που στόχο είχε να συσπειρώσει τους ηγέτες των φατριών για να αντιμετωπίσουν την χειρότερη κρίση που έχει πλήξει τη χώρα από τον εμφύλιο του 1975-1990.

Πηγή προσκείμενη στον Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η κατάσταση που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Αντίμπ ισοδυναμεί με «συλλογική προδοσία» από τα πολιτικά κόμματα, όμως η Γαλλία, της οποίας ο Λίβανος είναι πρώην αποικία, δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα.

Στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που είχε καταρτίσει η Γαλλία, η νέα κυβέρνηση θα λάμβανε γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να λάβει διεθνή βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διορθωθεί η καταχρεωμένη οικονομία της χώρας.

Στις 4 Αυγούστου ο Λίβανος συνταράχθηκε από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας, σκορπίζοντας το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider