Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:55

S&P Global: Βελτιώθηκαν τον Φεβρουάριο οι λειτουργικές συνθήκες στον ελληνικό τομέα μεταποίησης

11:55

Ρεύμα: Σημαντική αποκλιμάκωση στα πράσινα τιμολόγια τον Μάρτιο

11:51

ΙΟΒΕ: Ο κλάδος αποσταγμάτων στην Ελλάδα - Συμβολή στην οικονομία και προοπτικές

11:44

Η προεδρία της Eurelectric καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να διαφυλάξουν τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

11:41

Η EY Ελλάδος γιορτάζει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

11:36

Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων, όταν και αν χρειαστεί να υπάρξει εκκένωση

11:31

H Πειραιώς δημιουργεί ψηφιακή αγορά για τους Έλληνες αγρότες

11:30

Θεσσαλονίκη: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων στις χειμερινές εκπτώσεις

11:26

ΙΑΕΑ: Καμία ένδειξη ότι επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

11:20

Alpha Finance - AXIA Research: Τι σημαίνει για το ΧΑ ο πόλεμος του Ιράν - Ποιες είναι οι πιο «θωρακισμένες» μετοχές

11:09

Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μ. Ανατολής

11:03

Drone χτύπησε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Saudi Aramco

11:02

HOTREC-EFFAT: Τομή η νομοθετική πράξη της ΕΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

10:46

«Βουτιά» 4% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

10:43

Ευρωαγορές: Η Μέση Ανατολή «βάφει» κόκκινα τα ταμπλό - Πτώση άνω του 2% ο DAX

10:18

Τουρκία - Ιράν: Προσωρινή αναστολή διελεύσεων στα χερσαία σύνορα - Κανονικά το εμπόριο

10:15

Τουρκία: Πενθήμερη αναστολή short selling μετά από βουτιά 5,32% στο Χρηματιστήριο

10:13

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους επικεφαλής πρεσβειών και προξενείων σε Ιράν και Μέση Ανατολή

10:10

Tο φθινόπωρο του 2026 σε πλήρη λειτουργία ο Δαίδαλος

10:05

Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

09:59

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2026-2027: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

09:58

ΕΒΕΠ για Μέση Ανατολή: Πληθώρα σοβαρών και πολυεπίπεδων οικονομικών επιπτώσεων

09:53

Μπρατάκος: «Σταθερότητα και στρατηγική θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον»

09:38

Άλμα για το πετρέλαιο: Κίνδυνος εκτίναξης στις τιμές βενζίνης και θέρμανσης - Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

09:21

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε έως 13% το Brent - Ανησυχία για τα Στενά του Ορμούζ

09:12

Κλείνουν τα χρηματιστήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Δευτέρα και Τρίτη

08:56

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Σε εξέλιξη τα αντίποινα του Ιράν, συνετρίβησαν μαχητικά των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

08:55

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Ελβετία ζητεί επιστροφή «στη διπλωματία»

08:52

Η αμύθητη περιουσία της Rihanna - Επιστρέφει στη μουσική;

08:27

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν μετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση - Drone έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider