Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:13

ΔΥΠΑ: Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα για εργαζόμενους

16:13

Η Fed ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον πλουσιότερο επικεφαλής στην ιστορία της

16:09

Χατζηδάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα, Δικαιοσύνη

16:04

ΕΚΤ: Προτάσεις για ενιαία τραπεζική αγορά και ασφάλιση καταθέσεων

16:00

ΔΝΤ: Δυσμενές σενάριο για πληθωρισμό πάνω από 6% με πετρέλαιο στα 125 δολάρια και το 2027

16:00

ΔΝΤ για Ελλάδα: «Φρένο» στην ανάπτυξη - Έκρηξη τιμών και ενεργειακό σοκ λόγω Μέσης Ανατολής

15:56

Σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου

15:50

Σε υψηλό 12 μηνών ο πληθωρισμός χονδρικής (PPI) στις ΗΠΑ - Επιτάχυνση 4% τον Μάρτιο

15:45

Κρεμλίνο: Ικανοποίηση που ο Μαγιάρ δείχνει έτοιμος για «πραγματιστικό διάλογο»

15:31

Κομισιόν: Σταθερές οι προμήθειες πετρελαίου στην ΕΕ - Ανησυχία για τα καύσιμα αεροσκαφών

15:28

Το Ισραήλ δηλώνει ότι «θέλει ειρήνη και εξομάλυνση με τον Λίβανο»

15:14

Citigroup: Ρεκόρ 10ετίας για τα έσοδα α' τριμήνου στα 24,63 δισ. δολάρια - Ράλι 56% στα κέρδη

15:12

Hyperloq: Η ελληνική startup που «κατέκτησε» την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

15:01

Ευρωβουλευτές: Μεταρρυθμίσεις στην Ουγγαρία πριν την αποδέσμευση κεφαλαίων από τα παγωμένα κεφάλαια

14:54

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης

14:52

Βρετανία: «Απογοητευμένη και οργισμένη» η υπ. Οικονομικών για την αμερικανική στρατηγική στο Ιράν

14:50

Τραπεζικό deal: Η Bawag αποκτά την PTSB για 1,62 δισ. ευρώ

14:38

Μελόνι: «Αναστέλλεται η ανανέωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ»

14:26

Wells Fargo: Στα 5,25 δισ. τα καθαρά κέρδη με ώθηση από τόκους

14:13

Σε εξέλιξη επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα - Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν

14:00

BlackRock: Άλμα 27% στα έσοδα α' τριμήνου - Ρεκόρ για τα ETFs με 130 δισ. δολάρια

13:55

Καλαφάτης: «Στόχος μας να γίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη κτήμα της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας»

13:46

Στα 16,5 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη της JP Morgan το α' τρίμηνο

13:41

Τα ατού της Metlen για το 2026 - Πού συγκλίνουν οι αναλυτές

13:41

Μακρόν και Στάρμερ θα συμπροεδρεύσουν βιντεοδιάσκεψης για τα Στενά του Ορμούζ

13:36

MIG: Πώληση ακινήτου στη Σερβία έναντι 575 χιλιάδων ευρώ από θυγατρική της

13:34

Ρωσικά drones χτύπησαν το λιμάνι του Ισμαΐλ στην Ουκρανία

13:29

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Αγόρασε 50.000 μετοχές της Metlen

13:29

Γιατί η άνοιξη κάνει την υγιεινή διατροφή πιο απλή και απολαυστική

13:14

Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Νωρίτερα οι αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider