Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:48

Κορυφώνονται οι συνομιλίες για Ουκρανία: Οι κίνδυνοι για το Κίεβο - Το μήνυμα Ζελένσκι

15:34

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Ο Νενατιάχου προειδοποιεί και τη Χεζμπολάχ

15:20

Γκαμπριέλε Μπίσοφ (Eυρωβουλευτής SnD): Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως τεχνοκρατικό εγχείρημα

15:06

Χατζηδάκης: Η ΝΔ παραμένει, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

14:52

Τρεις όροι της ΕΕ για ειρήνη στην Ουκρανία - Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν

14:38

Νέο φλερτ για εξαγορά της Anglo American από BHP

14:24

«Caller ID Spoofing»: Ποια είναι η νέα τηλεφωνική απάτη

14:10

Προσθήκη του «Καρτέλ των Ήλιων» στη μαύρη λίστα της Ουάσιγκτον

13:56

Κοντογεώργης: Πάνω από 3 εκατ. συμπολίτες μας θα δουν πληρωμές τις επόμενες ημέρες

13:42

Τι περιλαμβάνει η αντιπρόταση ΕΕ - Ουκρανίας στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ

13:28

Οι τρεις ξηροί καρποί με τις περισσότερες φυτικές ίνες

13:14

Καναδάς: Οι εμπορικές συνομιλίες με ΗΠΑ θα επαναληφθούν στον «κατάλληλο» χρόνο

13:00

Τα 5+1 στοιχήματα του κρατικού προϋπολογισμού του 2026

12:46

Έως τέλος του 2025 η Προδημοσίευση για τα νέα «Σχέδια Βελτίωσης»

12:32

Γάζα: Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων

12:18

Πιερρακάκης: Σε ισχύ από αύριο το πακέτο ενισχύσεων - Ωφελούνται 2,4 εκατ. πολίτες

12:04

Επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ σε νέο logistics hub στο Ριάντ από DHL

11:50

Μαρινάκης: Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο της οπλοκατοχής - Εντατικοποίηση των ελέγχων

11:37

Επίδομα 250 ευρώ: Διαθέσιμη από αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα προσωποποιημένης ενημέρωσης

11:25

Σημαντικό εκλογικό τεστ στην Ιταλία - Στις κάλπες 13 εκατ. ψηφοφόροι

11:11

Διπλωματικός μαραθώνιος στη Γενεύη για το σχέδιο ειρήνης στην Ουκρανία

10:57

Χατζηδάκης: Στην τελική ευθεία η βασική ενίσχυση στους αγρότες

10:43

Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μόσχα

10:29

Μερτς και Κάρνεϊ συζητούν για Ουκρανία και Γάζα στη G20

10:15

Μητσοτάκης: Νέα αύξηση στο εισόδημα από Ιανουάριο με μείωση της φορολογίας

10:02

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 312 νεκροί Παλαιστίνιοι αφότου τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή

09:50

Η αγορά πράσινων ομολόγων ξεπερνά τα 3 τρισ. δολάρια αλλά χάνει δυναμική

09:45

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε πρέπει να τα πληρώσω

09:40

1.000 Έλληνες ξενοδόχοι στη μάχη με τις πλατφόρμες τύπου Booking

09:35

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider