Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:49

Οι πέντε όροι του Ιράν για το τέλος του πολέμου - «Υπερβολικές» οι απαιτήσεις Τραμπ

16:38

Κομισιόν: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 115 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών αιχμής

16:20

Ο Ματ Μπρίτιν αναλαμβάνει νέος γενικός διευθυντής του BBC

15:55

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής πυραύλων

15:47

Ανοδικά η Wall Street μετά το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για το Ιράν

15:44

Κομισιόν: Νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής δασικών πυρκαγιών

15:35

Τα τρόφιμα θα ακριβύνουν, όχι μόνο λόγω πολέμου

15:29

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο - Στην ατζέντα ο κατώτατος μισθός

15:24

Ανδρουλάκης: Η 25η Μαρτίου είναι η ψυχή του Ελληνισμού

15:03

Οι χώρες του Κόλπου κάνουν λόγο για υπαρξιακή απειλή από τα πλήγματα του Ιράν

14:57

Φάμελλος: Καθήκον μας ο αγώνας για μια Ελλάδα δίκαιη και ισχυρή

14:46

Έξι νησιά κοντά στην Αθήνα για τις εξορμήσεις της άνοιξης

14:30

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας

14:13

«Καμπάνα» 375 εκατομμυρίων δολαρίων στη Meta

13:57

H Ουγγαρία θα σταματήσει σταδιακά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία

13:38

Η Ρωσία δεν έχει ενημερωθεί από το Ιράν για το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ

13:20

Μητσοτάκης: Η επένδυση στην εθνική άμυνα δεν συνιστά πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα

13:16

ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Αποκάλυψε διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου τσιγάρων - Συλλήψεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες

12:52

Μυτιλήνη: Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 13 κρούσματα αφθώδους πυρετού

12:31

Σάντσεθ: Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει στον Λίβανο «την ίδια καταστροφή» με τη Γάζα

12:16

Ρωσία: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

11:53

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει «φάσμα επιλογών» απέναντι στο ενεργειακό σοκ

11:32

Ευκαιρία ή παγίδα; Τι κρύβουν οι δύο μεγάλες εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ για τη γεωργία

11:14

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

11:01

Αυξήθηκαν οι οφειλές των επιχειρηματιών στο ΚΕΑΟ - Μειώθηκαν οι ρυθμίσεις

10:52

Motor Oil: Διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας αργού λόγω της κρίσης

10:33

Δένδιας: Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου

10:25

Πτώση 4% στο πετρέλαιο - Έτοιμος για νέα αποδέσμευση αποθεμάτων ο ΔΟΕ

10:20

Έκαναν περιουσίες και μετά εξαφανίστηκαν: Δουλειές που κατέρρευσαν ξαφνικά

10:00

Ακίνητα: Η κρίση των κόκκινων και η αναδιάρθρωση της αγοράς κατοικίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider