Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:18

ΤτΕ: Στα 257,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2025 - Μέρισμα 13,3 εκατ. ευρώ

18:13

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για βαθύ κράτος και γραφειοκρατία: Οι 14 παρεμβάσεις - Το μήνυμα Χατζηδάκη

18:12

Αναταράξεις σε αερομεταφορές και τουρισμό φέρνει η σύγκρουση στο Ιράν

18:11

ΥΠΕΞ Ιράν: «Δεν έχουμε καμία εχθρότητα προς τις χώρες του Κόλπου»

17:59

Ελλάκτωρ: Αγορά ακινήτου από Prodea - Στα 44 εκατ. ευρώ το τίμημα

17:59

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ: «Θα χρειαστεί χρόνος για την επίτευξη των στρατιωτικών στόχων στο Ιράν»

17:58

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ – Πτώση 5% για τις τράπεζες

17:58

Mermeren Kombinat: Στα 30,48 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2025 - Μείωση 4%

17:53

Noval Property: Λειτουργική κερδοφορία 26,2 εκατ. ευρώ το 2025 - Ετήσια άνοδος 27%

17:46

Eνδιαφέρον από 5 επενδυτικά σχήματα στον διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

17:41

Τραμπ για Ιράν: «Τους διαλύσαμε - Το μεγάλο κύμα επιθέσεων δεν ήρθε ακόμα»

17:37

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς προβάτων στην Ήπειρο

17:34

Κυβερνητικές πηγές: O πρωθυπουργός είναι ανοικτός για κατ’ ιδίαν ενημέρωση όποιου πολιτικού αρχηγού

17:31

Ιράν: Νεκρή και η σύζυγος του Χαμενεΐ - «Πλήξαμε 500 στόχους που συνδέονται με ΗΠΑ, Ισραήλ»

17:22

Μακρόν: Το δεύτερο μισό του αιώνα που έρχεται, θα είναι η εποχή των πυρηνικών όπλων

17:17

Λίβανος: Σειρά πληγμάτων στα περίχωρα της Βηρυτού - «Φύγετε αμέσως» καλεί η πρεσβεία των ΗΠΑ

17:13

Επανεκκινούν περιορισμένες πτήσεις από Ντουμπάι - Παρατείνει την αναστολή η Air France

17:12

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στις 4 Μαρτίου

17:11

Πάνω από 25 γερμανικά πλοία εγκλωβισμένα στον Περσικό - Ανάμεσά τους 2 κρουαζιερόπλοια

17:02

Νέος γύρος απωλειών στη Wall Street - Σε υψηλό για το 2026 ο δείκτης φόβου

16:47

Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: «Η πρόληψη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση»

16:43

Στρατηγός Iράν: «Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους κατά της Κύπρου για να φύγουν οι Αμερικανοί»

16:42

Η Inditex Ελλάδας πιστοποιείται ως Top Employer 2026 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

16:40

Η Γερμανία σχεδιάζει επιχείρηση επαναπατρισμού τουριστών από τον Κόλπο

16:34

Το θρυλικό L’ Etape Greece by Tour de France 2026 presented by Skoda για πρώτη φορά στη Σπάρτη!

16:23

Σε υψηλό 4 εβδομάδων ο χρυσός με άλμα 3%

16:21

Το Ιράν «δεν έχει πραγματικούς συμμάχους» - Ρωσία και Κίνα καταδικάζουν αλλά μέχρι εκεί

16:16

Περσικός: Πλήγματα σε αμερικανικό δεξαμενόπλοιο - Ένας νεκρός

16:02

ΔΥΠΑ: Πάνω από 145,8 εκατ. ευρώ για τακτικά επιδόματα ανεργίας στις πληρωμές Φεβρουαρίου

15:56

ΥΠΕΘΟΟ: «Ψυχραιμία» αλλά και αυξημένη επαγρύπνηση για Μ. Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider