Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:49

Ανοιχτός ο Ιρανός ΥΠΕΞ στην υποστήριξη του Πεκίνου για την επίλυση της κρίσης στη Μ. Ανατολή

14:34

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μαρινάκης ομολόγησε πως η κυβέρνηση είναι πίσω από τη στοχοποιήση του προέδρου»

14:29

Την άρση ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας - Την Τρίτη ψηφίζει η Ολομέλεια

14:28

Στο Παρίσι για τη Σύνοδο G7 μεταβαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

14:25

Τέσσερα ποτάμια στην Ελλάδα ιδανικά για rafting και δροσερές βουτιές

14:20

Χανταϊός: Ένας επιβάτης του MV Hondius βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Ταϊβάν

14:12

Σχοινάς: Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης της νέας παραγωγικής Ελλάδας η υδατοκαλλιέργεια

14:04

Περιφερειακά αεροδρόμια: Το Πάσχα «κράτησε όρθια» την κίνηση

14:00

Τι αποκόμισε ο Τραμπ από το ταξίδι στην Κίνα

13:55

Δέκα τυχεροί της bwin γευματίζουν με τον κόουτς Μπαρτζώκα

13:42

Κοινωνική αντιπαροχή: Υπεγράφη η ΚΥΑ με τους όρους και τις ρήτρες

13:40

Cooke: Εντός 15 ημερών ολοκληρώνει την εξαγορά της Avramar, δεν αποκλείει νέα deals στην Ελλάδα

13:24

HAE: Επιταχύνουν την κατασκευή πετρελαιαγωγού που θα συμβάλει στην παράκαμψη του Ορμούζ

13:22

Παπασταύρου: «Διευρύνουμε τον Κάθετο Διάδρομο με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία»

13:18

Ο Iνδός μεγιστάνας Αντάνι πλήρωσε 18 εκατ. δολ. για να διευθετηθεί υπόθεση διαφθοράς στις ΗΠΑ

13:13

Διεθνής διάκριση της SOCIALDOO στα PR Week Global Awards στο Λονδίνο

13:11

ΕΑΕΕ: Αύξηση 3,5% στην παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και υγείας το 2025

13:11

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ακαδημαϊκή υπεροχή με παγκόσμια εμβέλεια

13:10

Rebrain Greece London: Πάνω από 550 συμμετέχοντες εκδήλωσαν ενδιαφέρον επαναπατρισμού με την Alpha Bank ως εργοδότη

13:09

Laptop αγορά 2026: Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις το σωστό

13:08

Messinia Challenge 2026

13:07

Αγγλικά για ενήλικες: Πώς να ξεκινήσεις από το μηδέν

13:07

Elbisco: Η δικαστική εξέλιξη αφορά ένα μεμονωμένο μέρος της αναιρετικής διαδικασίας

13:04

Γεωργιάδης: 10.000 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ το ενοίκιο που εισπράττει από το Κτηματολόγιο η οικογένεια Ανδρουλάκη

12:58

Euroxx: Αναβαθμίζει σε overweight τον ΟΤΕ, ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 21,3 ευρώ

12:52

Μαρινάκης: «Για την "ψυχή" της ΝΔ δικαιούνται να ομιλούν μόνο όσοι δεν έφυγαν ποτέ»

12:48

TechLiving Zone: Προϊόντα ενέργειας και τεχνολογίας στα καταστήματα ΔΕΗ

12:44

ΔΕΔΔΗΕ: Νέο Κέντρο Διανομής στην Κερατέα

12:40

Η ΤτΕ στο mystery shopping της EIOPA

12:35

REMAX Ελλάς: Στο 3,7% η μέση αύξηση των τιμών πώλησης ακινήτων το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider