Ναόμι Οζάκα: Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναόμι Οζάκα: Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια παγκοσμίως
Η 22χρονη σταρ του τένις βρίσκεται στην 22η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως, σύμφωνα με το Forbes.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 22 χρόνων, η τενίστρια Ναόμι Οζάκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια παγκοσμίως. Η νεαρή σταρ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, κέρδισε 37,4 εκατ. δολάρια το 2019, κάτι που θεωρείται επίτευγμα με πολλά ρεκόρ ενδιάμεσα, καθώς η διάσημη Σερένα Ουίλιαμς ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια για τέσσερα χρόνια και η Μαρία Σαράποβα κατείχε προηγουμένως τον «τίτλο» της αθλήτριας που έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε μία χρονιά.

Η Οζάκα ξεπρόβαλε από το πουθενά. Μέχρι τα 18 της δεν συνεργάστηκε με επαγγελματία προπονητή. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, τα φώτα έπεσαν πάνω της, καθώς κέρδισε δύο Grand Slams back-to-back, στο US Open.

Το «χτύπημα» στη Σερένα Ουίλιαμς ήταν μεγάλο, καθώς την έριξε από το θρόνο των υψηλότερων απολαβών. Η Οζάκα κέρδισε 1,4 εκατ. δολάρια περισσότερα από την Ουίλιαμς τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με το Forbes και κατατάσσεται στην 29η θέση -η Ουίλιαμς κατατάσσεται στην 33η- μεταξύ των 100 υψηλότερα αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο.

Η απόφαση της νεαρής σταρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την έκαναν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο χώρο του marketing και των εταιρειών. Η Procter & Gamble, η All Nippon Airways και η ιαπωνική εταιρεία ramen, Nissin, υπέγραψαν όλες εμπορικές συμφωνίες με την Οζάκα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το Forbes.

Μετά από έναν «πόλεμο» με την Adidas, με την οποίa είχε συνεργαστεί στο παρελθόν η Οζάκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, η Nike πλήρωσε περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια για να κάνει δική της τη νεαρή αθλήτρια μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider