Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των ανέργων της χώρας αναμένουν οι ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Στίβεν Μνούτσιν.

«Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή εν μέσω lockdowns λόγω κορονοϊού μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν πιθανόν θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Είναι μάλιστα μεγαλύτερο από το μέχρι τώρα ρεκόρ ανεργίας που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 1982 (10,8%), το υψηλότερο ποσοστό από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο Μνούτσιν είπε πως ο Λευκός Οίκος συζητά περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όμως, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να διασώσει πολιτείες που επέδειξαν «κακή» διαχείριση.