Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έφτασε σήμερα το πρωί στην Τουρκία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία, και αναμένεται να αφιερωθεί σε μεγάλο μέρος της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά το σοκ που προκάλεσαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Ο Obama, ο οποίος συγκάλεσε χθες στην Ουάσινγκτον το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει το θέμα των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πέραν των συνομιλιών που θα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία, οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης αυτής συνάντησης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται επίσης ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο πρόεδρος Obama, ο οποίος χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Παρίσι «μια ειδεχθή προσπάθεια για την τρομοκράτηση των πολιτών» την παραμονή της αναχώρησής του για την Αττάλεια, έχει να αντιμετωπίσει το ερώτημα πως θα πρέπει να αντιδράσει η Δύση τώρα πια που έχει καταστεί σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος απειλεί πλέον περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τα στρατιωτικά του προπύργια στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με το Reuters.