«Έτοιμος» για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο Μπόρις Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έτοιμος» για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον.

Για την έναρξη εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προετοιμάζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph.

Οι «κόκκινες γραμμές» της βρετανικής κυβέρνησης για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα κάνουν αποδεκτές τις αμερικανικές απαιτήσεις, σχετικά με μεγαλύτερη πρόσβαση των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών στην βρετανική αγορά.

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «μεταξύ ίσων» με την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Ανοιχτή» στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «μεταξύ ίσων» είναι η Βρετανία, όμως θα θέσει και τους δικούς της όρους, προειδοποίησε κατά την πρώτη ομιλία του για το Brexit ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ.

«Είναι σημαντικό για μας να έχουμε την δυνατότητα να θεσπίσουμε τους νόμους που μας βολεύουν, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που έχει κάθε άλλη χώρα μη μέλος της ΕΕ στον κόσμο», δήλωσε ο Φροστ.

«Δεν πρόκειται για μία απλή θέση διαπραγμάτευσης που μπορεί να αλλάξει υπό πίεσιν. Είναι ο ίδιος ο στόχος της διαπραγμάτευσης», επέμεινε ο βρετανός διαπραγματευτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider