Brexit: Πριν τα Χριστούγεννα η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Πριν τα Χριστούγεννα η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ
Πριν από τα Χριστούγεννα θέλει να ψηφιστεί από τη Βουλή η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, ο Μπόρις Τζόνσον.

Έως τις 31 Ιανουαρίου θα «πραγματοποιήσει το Brexit» ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και στη συνέχεια θα καταλήξει σε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Μετά την επανεκλογή των Συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα με πλειοψηφία 80 εδρών, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα επιδιώξει δύο προτεραιότητες -- να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να πραγματοποιηθεί το Brexit και να ρίξει χρήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας.

«Αυτό που μπορώ απολύτως να επιβεβαιώσω είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα καταστήσουμε σαφές ότι θα περάσει πριν από τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Γκόουβ στο Sky News.

Ο Τζόνσον θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του την Πέμπτη

Ο Ρίσι Σούνακ, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να υποβάλει εκ νέου το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκριθεί πριν από τα Χριστούγεννα ώστε οι υπουργοί να μπορέσουν να αρχίσουν να εργάζονται για άλλες προτεραιότητες όπως «το πέρασμα της χώρας σε επόμενο επίπεδο».

Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια διαμάχης για το Brexit, ο Τζόνσον θα πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει μια χώρα όπου οι διαφωνίες για το πώς, το πότε ή το αν η Βρετανία πρέπει να φύγει από την ΕΕ έχει διαιρέσει πόλεις, χωριά, ακόμη και οικογένειες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Τζόνσον σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στην ομάδα των κυριότερων υπουργών του το Φεβρουάριο προκειμένου να επικεντρωθεί στην εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεών του, ειδικότερα εκείνων προς τους ψηφοφόρους της βόρειας και κεντρικής Αγγλίας, που κάποτε αποκαλούνταν «κόκκινος τοίχος» λόγω της αφοσίωσής τους στο Εργατικό Κόμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider