Τα ρομποτικά μπαρ σερβίρουν κοκτέιλ σε ταράτσες πολυτελών ξενοδοχείων (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ρομποτικά μπαρ σερβίρουν κοκτέιλ σε ταράτσες πολυτελών ξενοδοχείων (vid)
Ρομπότ αντί για μπάρμαν εξυπηρετούν τους θαμώνες πολυτελών μπαρ.

Τα ρομποτικά μπαρ σε ταράτσες πολυτελών ξενδοχείων αποτελούν μια νέα τάση στο εξωτερικό η οποία μεταξύ άλλων αποσκοπεί στο να εξοικειωθούν οι καταναλωτές με τα ... ρομποτ. Ο εμπνευστής της ιδέας, Makr Shakr, δημιουργεί μπαρ με μπάρμαν ρομπότ αρχής γενομένης από το Μιλάνο και το Λονδίνο.

Με θέα στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, το μπαρ του Μιλάνο βρίσκεται στην ταράτσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Town House Duomo και είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 26 Ιουλίου 2019.

Χρησιμοποιώντας την αποκλειστική εφαρμογή του Makr Shakr, οι χρήστες μπορούν είτε να επιλέξουν τις προεπιλεγμένες συνταγές που αναπτύσσονται από διεθνείς μπάρμαν, είτε να δημιουργήσουν και να ονομάσουν δικά τους προσαρμοσμένα κοκτέιλ. «Η άποψη του Makr Shakr δείχνει πώς η τεχνολογία μπορεί να ενδυναμώσει τους ανθρώπους», σχολιάζει ο Emanuele Rossetti, διευθύνωνσΣύμβουλος του Makr Shakr. «Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους με ρομπότ, αλλά επιτρέπουμε στα ρομπότ να είναι επεκτάσεις των χεριών μας. Με λίγα λόγια, γινόμαστε μπάρμαν», συμπληρώνει.

«Τα ρομπότ πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα που αφορούν στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τις δουν - πόσο μάλλον να αλληλεπιδρούν μαζί τους», προσθέτει ο Carlo Ratti, ιδρυτικός συνεργάτης της εταιρείας CRA-Carlo Ratti Associati που σχεδίασε το σύστημα. «Το κίνητρό μας είναι να δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για να αλληλεπιδράσουν οι άνθρωποι με τις νέες τεχνολογίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider