Bloomberg: Τα hedge funds στηρίζουν τον Μπόρις Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Τα hedge funds στηρίζουν τον Μπόρις Τζόνσον
Παρά την έλλειψη αποδείξεων τα ερωτήματα για τις σχέσεις του κόμματος του με κερδοσκόπους μάλλον θα επανέλθουν στο προσκήνιο

Καθώς ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για τη μάχη των εθνικών εκλογών στη Βρετανία, γνωρίζει ότι μπορεί να στηρίζεται σε μια ομάδα πιστών θαυμαστών: Τα hedge funds, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Τζόνσον συγκέντρωσε πάνω από 400.000 λίρες για την καμπάνια του από στελέχη hedge funds, επενδυτές και τραπεζίτες. Μάλιστα τον Ιούνιο, όταν ο Τζόνσον ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για να αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι οι υποστηρικτές τους ξεκίνησαν μια μυστική καμπάνια χρηματοδότησης στοχευμένη σε διαχειριστές hedge funds μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από την Odey Asset Management και CQS.

«Αυτή η προτίμηση για μια συγκεκριμένη ομάδα χορηγών πυροδότησε φήμες για μια ανίερη συμμαχία μεταξύ του νέου πρωθυπουργού και ομάδων που πρόκειται να επωφεληθούν από ένα σκληρό Brexit», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Τζον Μακντόνελ, του κόμματος των Εργατικών ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Φίλιπ Χάμοντ είχε γράψει σε άρθρο του στους Times ότι «ο Τζόνσον στηρίζει από κερδοσκόπους που έχουν στοιχηματίσει δισεκατομμύρια για ένα σκληρό Brexit».

Παρά την έλλειψη αποδείξεων τα ερωτήματα για τις σχέσεις του κόμματος του με κερδοσκόπους μάλλον θα επανέλθουν στο προσκήνιο με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αυτή την εβδομάδα.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι για τους οποίους τα hedge funds και το κόμμα του Τζόνσον είναι φυσικοί σύμμαχοι και κυρίως ο φόβος για την εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης της Βρετανίας: Τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το κόμμα των Εργατικών έχει δεσμευθεί να ανεβάσει τη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων καθώς και στο 4-5% των φορολογουμένων φυσικών προσώπων με το μεγαλύτερο εισόδημα. Ακόμη θέλει να υποχρεώσει τις εταιρείες να δίνουν το 10% των μετοχών τους στους εργαζόμενους τους και ουσιαστικά θέλει να καταργήσει τα ιδιωτικά σχολεία.

Αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα μιας κυβέρνησης Εργατικών, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι διαχειριστές των hedge funds υποστηρίζουν ενεργά τον Μπόρις Τζονσον. Όπως σχολίασε ένας από τους συμβούλους τους ηγέτη των Συντηρητικών: Ο Κόρμπιν είναι ένας φανταστικός «στρατολόγος» για χρηματοδότες της καμπάνιας του Τζόνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider