Άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit

Άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά την οποία θα εξεταστεί αποκλειστικά η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια έξοδος που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν επί της συμφωνίας του Brexit που απέσπασε την τελευταία στιγμή, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.

Το αποτέλεσμα προαναγγέλλεται εξαιρετικά αβέβαιο, κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση που διεξάγεται Σάββατο, μετά τον πόλεμο στα νησιά Φώκλαντ πριν από 37 χρόνια.

Τζόνσον: Η συμφωνία για το Brexit επιτρέπει στην ΕΕ και στο Λονδίνο να πάνε μπροστά

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε σήμερα, κατά την έναρξη μιας ιστορικής συνόδου του Κοινοβουλίου, πως η συμφωνία για το Brexit την οποία εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες αποτελεί έναν «νέο τρόπο να πάμε μπροστά» τόσο για τη Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαιρετίζοντας «μια νέα καλύτερη συμφωνία τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ» ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ψηφοφορία «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit» και να «επιτρέψουμε στη χώρα να πάει μπροστά» τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ακόμη πως οποιαδήποτε αναβολή του Brexit θα ήταν «δαπανηρή και καταστροφική».

«Μια νέα αναβολή θα ήταν άχρηστη, δαπανηρή και καταστροφική», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, 12 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία διαζυγίου.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Το να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας σήμερα δεν θα δώσει τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει σιγουριά και ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Κόρμπιν στο Κοινοβούλιο.

«Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.