Βαριές καταδίκες για τους Καταλανούς αυτονομιστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές καταδίκες για τους Καταλανούς αυτονομιστές
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλωνίας Οριόλ Χουνκέρας, καταδικάστηκε για στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Στα άκρα φαίνεται πως τραβά το «σκοινί» με τους Καταλανούς αυτονομιστές, το ισπανικό κράτος, μετά τις βαριές καταδίκες που επέβαλλε στην ηγεσία τους το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, για το δημοψήφισμα και τις προσπάθειες… απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλωνίας Οριόλ Χουνκέρας, καταδικάστηκε για στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σε 13 χρόνια φυλάκισης. Ακόμα του απαγορεύτηκε να έχει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα 13 χρόνια.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ραούλ Ρομέβα, η υπουργός Εργασίας Ντολόρς Μπάσα και ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ καταδικάστηκα για τα ίδια ακριβώς αδικήματα, αλλά με ποινή μειωμένη κατά ένα έτος.

Η Κάρμε Φορσαντέλ, πρώην πρόεδρος της καταλανικής Βουλής, καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια, ενώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χόακιμ Φορν και ο υπουργός Επικρατείας και Αειφορίας, Χοσέπ Ρουλ 10,5 χρόνια.

Δυο από τους πιο σημαντικούς ακτιβιστές για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, Ζόρντι Κουσάρτ και Ζόρντι Σάντσεζ, καταδικάσθηκαν για στάση και… έλαβαν από 9 χρόνια. Τρεις ακόμα από τους ηγέτες του κινήματος της ανεξαρτησίας, καταδικάστηκαν ανυπακοή και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα αλλά και απαγόρευση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Η ισπανική Αστυνομία, έχοντας προβλέψει τις αντιδράσεις που θα προκαλούνταν από την δημοσιοποίηση των κυρώσεων στους ηγέτες του κινήματος, έχει τοποθετήσει τις δυνάμεις της από το πρωί σε καίρια σημεία της Περιφέρειας. Μεγάλος αριθμούς δυνάμεων καταστολής περιφρουρούν το αεροδρόμιο αλλά και τον σιδηρόδρομο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider