Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Ορλεάνη λόγω του κυκλώνα (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Ορλεάνη λόγω του κυκλώνα (pics & vid)
Χωρίς ηλεκτροδότηση έχουν μείνει από το πρωί του Σαββάτου πάνω από 60.000 νοικοκυριά, με τον κυκλώνα Barry να έχει αναβαθμιστεί στην κατηγορία 1 των ΗΠΑ.

Χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις περιοχές που αναμένεται να σαρώσει ο κυκλώνας Barry, ενώ άλλοι έχουν ειδοποιηθεί να αναζητήσουν καταφύγιο.

Χωρίς ηλεκτροδότηση έχουν μείνει από το πρωί του Σαββάτου πάνω από 60.000 νοικοκυριά, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Λούις Άρμστρονγκ» της Νέας Ορλεάνης.

«Επικίνδυνη άνοδος της στάθμης των υδάτων, ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν τις βορειοκεντρικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού», αναφέρουν οι μετεωρολόγοι στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσαν στις 18.00 ώρα Ελλάδας, όπου διευκρινίζαν ότι ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν στα 120χλμ/ώρα.

Τα χειρότερα αναμένεται να αποφύγει η πολυπληθέστερη πόλη της Λουιζιάνα, αλλά όπως είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας , Τζον Μπελ Έντουαρντς, «ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα λειτουργήσει η Μητέρα Φύση».

Μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν η ανησυχία είναι έντονη στη Νέα Ορλεάνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider