Βρετανία: Προς την πόρτα της εξόδου βαδίζει η Τερέζα Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Προς την πόρτα της εξόδου βαδίζει η Τερέζα Μέι
Η Άντρεα Λίντσομ, η υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, υπέβαλε απόψε την παραίτησή της

Ολοένα και βαθύτερα στο πολιτικό αδιέξοδο βαδίζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς στην αποτυχία της να εξασφαλίσει στήριξη στο σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ προστίθεται μία παραίτηση υπουργού-κλειδί της κυβέρνησή της.

Η Άντρεα Λίντσομ, η υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, υπέβαλε απόψε την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία του Brexit.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή της μπορεί να φέρει σε πέρας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της.

Η παραίτησή της έρχεται εν μέσω της αντίστασης που συνάντησε το σχέδιο της Μέι για το Brexit ακόμα και από συντηρητικούς βουλευτές.

Αρκετοί υπουργοί δήλωσαν στο BBC ότι η πρωθυπουργός δεν μπορεί να μείνει, με έναν εξ αυτών να αναφέρει ότι είναι «το τέλος της γραμμής» για αυτήν.

Η Λίντσομ ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση των κυβερνητικών δραστηριοτήτων και εκείνη που θα ανακοίνωνε το πότε θα υποβάλλονταν στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Η παραίτησή της είναι η 36η από υπουργό της Τερέζα Μέι και έρχεται μια μέρα πριν από την ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider