Υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως γράφει το BBC, σήμερα Τρίτη, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης να καταργηθεί η υποχρεωτική αλλαγή της θερινής ώρας. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα, τα ρολόγια θα πάνε μια ώρα μπροστά, προκειμένου να εναρμονιστούν με τη θερινή ώρα. Το Ευρωκοινοβούλιο, λοιπόν, ψήφισε πρόταση να καταργηθούν οι αλλαγές της ώρας.

Με βάση την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν την εξής επιλογή από το 2021: Είτε να διατηρούν το τρέχον σύστημα θερινής ώρας, είτε να συνεχίσουν να υιοθετούν το σύστημα αλλαγής της ώρας δύο φορές τον χρόνο.

Λόγο σε αυτή την απόφαση θα έχουν και τα ανώτατα υπουργικά κλιμάκια.

Να σημειωθεί εδώ ότι βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, και τα 28 κράτη της ΕΕ αλλάζουν την ώρα σε θερινή, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ενώ επιστρέφουν στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Η Κομισιόν, το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων – και τη μετατροπή τους σε νόμους – υπέβαλε την εν λόγω πρόταση πέρυσι, μετά από δημόσια διαβούλευση.

Η πρόταση υιοθετήθηκε σε πρώτη φάση από την επιτροπή μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου και πλέον από όλους τους Ευρωβουλευτές.