Αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της ΔΕΗ προκειμένου να κλείσει τη μαύρη τρύπα των 2,2 δις. ευρώ από οφειλές. Ήδη δρομολογείται η διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, κ. Παναγιωτάκη, ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και σημείωσε ότι ο  ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης  ξεκινά διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Γ.Αδαμίδης: Αν δεν κόψουμε το ρεύμα στους μπαταχτσήδες, θα αυξήσουμε τα τιμολόγια

Όσοι πληρώνουν κανονικά μπορεί να πληρώσουν και το «μάρμαρο» αν δεν διακοπεί η ηλεκτροδότηση στους μεγαλοκαταναλωτές που αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM". Όπως ανέφερε  τα "φέσια" από τους απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ υπογραμμίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και πολλές οικογένειες διαθέτουν τρία και τέσσερα κινητά αντί για το ηλεκτρικό ρεύμα ".

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι αν δεν βρεθεί λύση η ΔΕΗ θα αναγκαστεί από το επόμενο έτος να αυξήσει τα τιμολόγια ενώ αναφερόμενος στους «κακοπληρωτές» ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αδυναμία να πληρώσουν αλλά ότι απλά είναι " μπαταχτσήδες" . Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν καταναλωτές - ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά η ΔΕΗ αδυνατούσε όλα αυτά τα χρόνια να τους διακόψει την ηλεκτροδότηση, με "άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις", επειδή "φουσκωτοί" -όπως ανέφερε- παρεμπόδιζαν και απειλούσαν τους υπαλλήλους των συνεργείων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η κατάσταση επιδεινώνεται και από το νομικό κενό που υπάρχει, το οποίο επιτρέπει σε μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν να υπογράφουν συμβόλαιο με ιδιωτικές εταιρείες-παρόχους ακόμη και όταν η ΔΕΗ τους έχει αφαιρέσει το μετρητή.

Τέλος, ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στους αγρότες «μαϊμού» οι οποίοι υπόκεινται στο ειδικό καθεστώς μειωμένης τιμολόγησης χωρίς να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη και των οποίων τα συμβόλαια αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου.