Η ενέργεια που θα κάνει τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας πιο ασφαλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ενέργεια που θα κάνει τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας πιο ασφαλή
Η φετινή σχολική χρονιά συνοδεύεται από νέες ανάγκες.

Κάθε χρόνο, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί και ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια διαδρομή γεμάτη γέλιο και μάθηση για όλα τα παιδιά. Η φετινή σχολική χρονιά βέβαια, είναι αρκετά ιδιαίτερη. Λόγω της πανδημίας, τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά καλούνται να ανταποκριθούν σε μια νέα πραγματικότητα και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους νέες συνήθειες και κανόνες υγιεινής που θα τους διατηρήσουν ασφαλείς. 

Ωστόσο, πέρα από τους νέους κανονισμούς που εφαρμόζονται στα σχολεία, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών, πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των παιδιών διαδραματίζει και η καθαριότητα του σχολικού περιβάλλοντος. Ένα καθαρό και ασφαλές σχολείο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και κυρίως στη διασφάλιση της υγείας των ίδιων των παιδιών. 

Φέτος λοιπόν, το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» που θεσπίστηκε το 2016 με στόχο να συμβάλει ώστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά ζουν και αναπτύσσονται να είναι υγιεινά καθαρό και ασφαλές, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Μέσα από αυτό, η KLINEX έχει προσφέρει τα 4 τελευταία χρόνια περισσότερους από 310 τόνους απολυμαντικών προϊόντων της, σε πάνω από 800 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε 32 νομούς όλης της Ελλάδας.

insider

Τη φετινή χρονιά προχωρά σε μια νέα συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες απολυμαντικών προϊόντων και για τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου, που υποδέχτηκαν τους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε σχετικά: «Είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου Αθηναίων να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε. Και το κλειδί είναι η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά τώρα, μέσα στην πανδημία, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη απ’ ότι ίσως ποτέ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην KLINEX λοιπόν, χάρη στην οποία, 280 σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, θα έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες που να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών μας».

Η δράση «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» αποτυπώνει την ευαισθησία του Δήμου και της KLINEX απέναντι στις αυξημένες ανάγκες υγιεινής που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19 και ουσιαστικά εκφράζει την κοινωνική αποστολή της μάρκας και τη δέσμευσή της να αφήνει θετικό αποτύπωμα στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία δωρεάν διάθεσης προϊόντων από την KLINEX για την προστασία του γενικότερου πληθυσμού. Τους τελευταίους μήνες, η KLINEX έχει προσφέρει δεκάδες τόνους απολυμαντικών προϊόντων σε δημόσιους φορείς όπως Δήμους, νοσοκομεία κ.λπ., τα οποία δρουν αποτελεσματικά κατά των μικροβίων και ορισμένα από αυτά και κατά του νέου κορονοϊου.

insider

«Η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και η προσωπική στήριξη του Δημάρχου αποτελούν μέγιστη τιμή για μας», δήλωσε η Κλειώ Κούβελα, Communications Manager South East Europe, Unilever. «Οι έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας και οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει ακόμη, λειτουργούν ως επιπλέον κίνητρο για την κινητοποίησή μας, γι’ αυτό και αυξάνουμε τη δωρεά απολυμαντικών προϊόντων σε περισσότερα σχολεία της χώρας μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την εθνική εκστρατεία για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στην καινούργια μορφή κανονικότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider