Bitcoin: Επενδυτικές συμβουλές πίσω από τα... σίδερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Επενδυτικές συμβουλές πίσω από τα... σίδερα

Ακόμα και της φυλακής τα σίδερα δεν αποδείχτηκαν ικανά να σταματήσουν τον πρώτο κατάδικος του Bitcoin ο οποίος βρήκε τον τρόπο να προσεγγίσει τους θαυμαστές του... και μέσα από την φυλακή.

Ο λόγος για τον Charlie Shrem, τον πρώτο άνθρωπο που καταδικάστηκε για απάτη σχετική με το bitcoin και η ποινή του δεν αποδείχτηκε ικανή να του στερήσει το θαυμασμό των «πιστών» του ηλεκτρονικού νομίσματος.

Την ώρα που το bitcoin γνώρισε νέα άνθιση πριν τη μικρή που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, o Shrem συνεχίζει να προσελκύει followers. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα τον θεωρούν ως τον «οσιομάρτυρα» του ηλεκτρονικού νομίσματος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μάλιστα, ο Shrem βρήκε τον τρόπο να απαντά σε ερωτήματα των φανατικών του ηλεκτρονικού νομίσματος ενόσω εκτίει την διετή ποινή του για ξέπλυμα χρήματος μέσω του Silk road,(μια μαύρη αγορά ναρκωτικών και όπλων).

Ο Shrem διατηρεί στήλη με τον τίτλο «Ρωτήστε με οτιδήποτε», παρόλο που οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet, σύμφωνα με τον Shawn Bartlet, τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδιακής φυλακής του Lewisburg, όπου κρατείται ο bitcoin gury.

Μόλις διάβηκε το κατώφλι του σωφρονιστικού ιδρύματος, ο Shrem χάρη σε έναν άλλο πιστό του Bitcoin, που εξέτιε ήδη την ποινή του εκεί, βρήκε τον τρόπο να ασκεί την επιρροή του και να χαρίζει τις πολύτιμες συμβουλές του. Ο κατά κόσμον Roger Ver, ήταν γνωστός στη φυλακή ως «Bitcoin Jesus» ήξερε ήδη τον Shrem μέσα από την online commynity του Bitcoin.

Ο ίδιος έχει εκτίσει 10μηνη ποινή φυλάκισης σε αμερικανικό σωφρονιστικό ίδρυμα επειδή πουλούσε εκρηκτικές ύλες. Αυτή τη στιγμή βέβαια είναι ο διευθύνων σύµβουλος της Bitcoin.com, ένα online χρηματοπιστώτικο ίδρυμα για το ηλεκτρονικό νόμισμα που ενημερώνει συνεχώς για την πορεία του.

Οι δύο e-experts ξεκίνησαν την επικοινωνία τους μέσω email, όταν κάποια στιγμή ο Ver πρότεινε στον Shrem να συνεργαστούν ούτως ώστε να τον βοηθήσει να διατηρήσει το κοινό του. Μιας και ο Shrem δεν είχε αμέριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο για να απαντά στα μέλη της κοινότητάς συμφώνησαν να του στέλενει ο Ver τα ερωτήματα των μελών μέσω e-mail και στη συνέχεια να ποστάρει τις απαντήσεις εκ μέρους του Shrem.

«Ο έξω κόσμος ακόμα αγαπά και υποστηρίζει τον Shrem και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο που θέλουν να γνωρίζουν απλώς αν είναι καλά» αναφέρει ο Ver στο Bloomberg. Οι φανατικοί θαυμαστές του μάλιστα συνηθίζουν να στέλνουν ευχές ακόμα και προσκλήσεις για να συναντηθούν όταν με το καλό εκτίσει την ποινή του. Πολλές φορές οι ερωτήσεις γίνονται και πιο προσωπικές, περιστρέφονται γύρω από τη ζωή στη φυλακή και διάφορα τέτοια» συμπληρώνει. .

Η δραστηριότητα του Shrem στο forum είναι σποραδική, αφού οι φυλακισμένοι δεν έχουν όλες τις ώρες πρόσβαση στο email τους. Όπως ο ίδιος αναφέρει, τους πρώτους μήνες της φυλάκισής του ήταν δυσκολα αλλά με τον καιρό συνήθισε την ρουτίνα. Έχει διαβάσει μέχρι στιγμής 70 βιβλία ανάμεσά τους και εκπαιδευτικά, οικονομικού ενδιαφέροντος, αστυνομικά, θρίλερ καθώς και το One Day in the Life of Ivan Denisovich, το οποίο αναφέρεται στη ζωή ενός σοβιετικού στρατοπέδου εργασίας.

Επίσης διδάσκει τους κρατούμενους που θέλουν να αποκτήσουν το σχολικό απολυτήριο, ενώ ταυτόχρονα τους μυεί στις αρετές του Bitcoin.com. Χαρακτηριστικό είναι ένα ποστ που έκανε ο ίδιος

«Όλοι οι κρατούμενοι γνωρίζουν για το Bitcoin. Τους μαθαίνω επίσης και για το Sidechains, το Ripple και πολλά άλλα, ούτως ώστε να αποκτήσουν μια ευρύτερη γνώση της αγοράς. Πολλοί από αυτούς έχουν μάλιστα αγοράσει Bitcoin πριν ακόμα συναντηθούμε στη φυλακή. Έχουμε διάφορους προγραμματιστές εδώ, οικονομολόγους, γιατρούς και λογιστές. Μια μέρα κάποιος μου ζήτησε να κλείσουμε ένα ραντεβού ώστε να μπορέσει μέσα σε μια ώρα να διαβάσει το μυαλό μου Όλοι είναι άξιοι σεβασμού και έντιμοι. Αυτό είναι το σπίτι μας για την ώρα, οπότε του φερόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Ο Shrem τρέχει ένα ανταλακτήριο Bitcoin με το όνομα BitInstant και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Bitcoin Foundation, όπου διατελούσε αντιπρόεδρος. Συνελήφθη την άνοιξη του 2015. Τότε είχε δηλώσει: «Έμαθα πως δεν γνωρίζω τα πάντα. Υπήρξα ιδιαιτέρως εγωιστής άνθρωπος και άφησα τον εγωισμό μου να με κυριεύσει. Έμαθα πλέον πως να είμαι υπομονετικός και πως να χαλαρώσω τη σκέψη μου»

Μόλις αποφυλακιστεί δήλωσε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη. Σκέφτεται να εγκατασταθεί στο Austin και με την πρώτη ευκαιρία στην εξοχή. Ο Ver, από πλευράς του, έχει εδώ και καιρό εγκατασταθεί στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider