Τα κέρδη «έσπασαν» τα λουκέτα για την Abercrombie & Fitch

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κέρδη «έσπασαν» τα λουκέτα για την Abercrombie & Fitch
Από βέβαιο θάνατο έσωσε η Hollister την Abercrombie, αυξάνοντας τις διαδικτυακές της πωλήσεις 16%.

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα έξι ετών σκαρφάλωσε η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co., με αρωγό τη μητρική Hollister Co., η οποία συνετέλεσε στην αύξηση των πωλήσεων. Τα οικονομικά μεγέθη των δύο εταιρειών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, μπαίνοντας στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στα καταστήματα της Abercrombie & Fitch αυξήθηκαν 3%, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για χαμηλές «πτήσεις» και άνοδο μόλις 1,7%, σηματοδοτώντας σταθερή ανοδική τροχιά για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στην αγορά.

Η μεγάλη άνοδος των πωλήσεων, όμως, παρουσιάστηκε ενισχυμένη λόγω της αύξησης 16% που κατέγραψαν οι online πωλήσεις, αναφέρει η εταιρεία. Αυτό επιτεύχθηκε με τη σκληρή προσπάθεια της εταιρείας να επαναπροσεγγίσει το νέο κοινό, μέσω μίας σειράς από διαδικτυακές καμπάνιες και προσθέτοντας στις επιλογές πληρωμής το Venmo.

Παρά το ισχυρό τρίμηνο, η εταιρεία παρέμεινε σταθερή στις δημοσιονομικές της προβλέψεις για το 2018. Αυτό σημαίνει ότι θα βάλει λουκέτο σε λιγότερα από 60 καταστήματα που είχε ανακοινωθεί αρχικά, κυρίως στις ΗΠΑ. Οι νέες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κλείσουν τελικά 40 καταστήματα ως το τέλος του έτος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αλλαγών, η Abercrombie & Fitch προώθησε την Κρίστιν Σκοτ στη νέα θέση προέδρου για τις διεθνείς φίρμες, της οποίας ο ρόλος προβλέπει την ανάπτυξη σε όλες της γραμμές παραγωγής της. Η Κριστίν μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη για τα Hollister και είναι αυτή που πέτυχε την αύξηση των πωλήσεων, η οποία συμπαρέσυρε και την Abercrombie, η υπεύθυνη της οποία Στάσια Άντερσεν αποχωρεί.

Πώς αντέδρασε η αγορά
Συγκεκριμένα την Πέμπτη, στη Wall Street, οι μετοχές της Abercrombie σκαρφάλωσαν στα 22,17 δολάρια. Τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία είχε χάσει πάνω από το ένα τρίτο της αξίας της από τα τέλη Αυγούστου, όταν ανακοίνωσε μείωση της δυναμικής των πωλήσεων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider