9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχουμε πάνω στο γραφείο μας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχουμε πάνω στο γραφείο μας

Η οργάνωση αποτελεί προτεραιότητα για ορισμένους, αλλά για άλλους, δεν βρίσκεται απλώς στη φύση τους. Ίσως είστε από εκείνους που είναι πολύ απασχολημένοι για να καθαρίσουν, ή ίσως το οργανωμένο χάος λειτουργεί καλά για σας.

Ανεξάρτητα από αυτό, ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ικανότητά σας να εκτελείτε αποτελεσματικά τα καθήκοντά σας στην εργασία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Business Review του Harvard.

Επιπλέον, ορισμένα από τα πράγματα που κρατάτε στο γραφείο σας ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για τον χώρο εργασίας, όπως πολιτικά αντικείμενα ή έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες.

Είτε ο τόπος εργασίας σας είναι ένα γωνιακό γραφείο ή σε μία ανοικτή ενιαία διάταξη, εδώ είναι εννέα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κρατάτε σε αυτό:

Μια οδοντόβουρτσα ή ένας καθρέφτης τοποθετημένα μέσα σε ένα συρτάρι είναι ωραία, αλλά αφήνετε τα τσιμπιδάκια, τους νυχοκόπτες, τα αποσμητικά ή τα πακέτα μακιγιάζ στο σπίτι. Μπορεί να μειώσουν το κύρος σας στο χώρο εργασίας.

Κανείς δεν θέλει έναν έντονα μυρωδάτο χώρο εργασίας, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργίες ή να προτιμούν ένα περιβάλλον χωρίς άρωμα.

« =Επιπλέον αποτελούν έναν κίνδυνο πυρκαγιάς και μπορεί να αποσυντονίζουν πολύ τους συναδέλφους σας», δήλωσε ο Jenn Watterman Moore, σύμβουλος επιχειρήσεων. «Αυτό που νομίζετε ότι μυρίζει πολύ ωραία ίσως είναι δυσάρεστο για τον διπλανό σας».

«Αν η εταιρεία σας δεν έχει ανακοινώσει μαζικές απολύσεις και είστε βέβαιοι ότι θα είστε ένας από αυτούς που θα φύγουν, έχοντας ένα βιογραφικό σημείωμα σε κοινή θέα στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ψάχνετε για δουλειά» λέει, ο Roy Cohen, προπονητής σταδιοδρομίας και συγγραφέας του «Οδηγός Επιβίωσης της Wall Street Professional».

«Εάν ο προϊστάμενός σας το δει ή ακούσει για αυτό, θα μπορούσε να σπάσει την εμπιστοσύνη του, η οποία είναι δύσκολο να κερδηθεί πίσω», είπε.

 

Αποφύγετε τη διατήρηση μπισκότων, καραμελών ή σοκολάτας στο γραφείο σας εάν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιείς.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάτε στον αυτόματο πιλότο και να συνεχίζετε να τσιμπάτε ενώ είστε απορροφημένοι από μία δουλειά» δήλωσε ο Ben Taylor, ιδρυτής του HomeWorkingClub.

«Είτε εργάζεστε σε ένα γραφείο είτε στο σπίτι, κρατάτε τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες στην κουζίνα», είπε.

Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο. «Τα κινητά τηλέφωνα μας αποσπούν συχνά την προσοχή», δήλωσε στο Business Insider ο Judge Graham, εκτελεστικός εμπειρογνώμονας ηγεσίας, συγγραφέας και επιχειρηματίας.

«Προτιμώ το παλιό σταθερό!» είπε. «Μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή μόνο για επαγγελματικούς λόγους, επιτρέποντας έτσι μόνο στο χρόνο του τηλεφώνου μου να παράγει αξία για την επιχείρηση».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research έδειξε ότι η απλή παρουσία του τηλεφώνου σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, ακόμα και αν είναι αθόρυβη ή εκτός λειτουργίας.

Η Laura Small, αντιπρόεδρος και διευθυντής του ανθρώπινου δυναμικού στο διαφημιστικό πρακτορείο RPA, δήλωσε στο Business Insider ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αφήνουν χαρτιά σχετικά με οποιαδήποτε νομική διαδικασία μπορεί να εμπλέκονται προσωπικά ή στην εργασία.

«Είναι περισσότερες πληροφορίες από ό, τι οι συνάδελφοί σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν», είπε, και θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε σας, ακόμα κι αν το παρερμηνεύσουν.

«Αν και ο καθένας δικαιούται να έχει τις πεποιθήσεις και τις απόψεις του, οι συνάδελφοι σας μπορεί να επηρεαστούν από την πολιτική σας άποψη», δήλωσε στο Business Insider ο επιχειρηματίας Eugene Gamble.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιττή ένταση και συγκρούσεις. Ο Gamble πρότεινε τη διατήρηση των πολιτικών σας απόψεων έξω από τον χώρο εργασίας.

Οι άπλυτες κούπες καφέ που βρίσκονται γύρω σας μπορεί να προσθέσουν ακαταστασία στο χώρο εργασίας σας.

«Είναι καλύτερο να αφιερώσετε ένα λεπτό και να αφήσετε την κούπα του καφέ στην κουζίνα αμέσως μετά τη χρήση», δήλωσε στο Business Insider η Βάλλι Βισναουβόλα, διευθύντρια ψηφιακών δημοσίων σχέσεων της AW Media.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι σοφό να φάτε το γεύμα στο γραφείο σας, όταν στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να βλάψει την παραγωγικότητά σας.

Σε ένα άρθρο του NPR το 2015, ο καθηγητής Kimberly Elsbach του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Davis Graduate School of Management, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αλλάζουν το περιβάλλον τους, και ειδικά όταν εκτίθενται σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Έτσι, παραμένοντας μέσα, στην ίδια τοποθεσία, είναι κάτι πραγματικά επιζήμιο για τη δημιουργική σκέψη», δήλωσε ο Elsbach. Βγείτε έξω λοιπόν από το γραφείο για το γεύμα σας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:25

Καλογεράκης (Qualco Group): Η «τέλεια» ωρα του Embedded Finance

12:19

Δυο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία σε επιδρομή drones της Ρωσίας

12:12

Ράσμουσεν: Γαλλία και Βρετανία πρέπει να ηγηθούν του ευρωπαϊκού «ΝΑΤΟ»

11:54

Παράταση αιτήσεων για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

11:45

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την προστασία των ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό

11:39

Bloomberg: Ένας πιο θερμός κόσμος θα είναι πιο ακριβός

11:30

Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας ως μέλος μαχητικής σουνιτικής οργάνωσης

11:22

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings

11:17

Ουκρανία: Τιμά την επέτειο των 40 ετών από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ

11:07

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα δεν χρειάζεται κατασκευασμένες εικόνες κρίσης - Βολές σε Δούκα

10:56

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία γινόμαστε ένας ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

10:45

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ξεπέρασε τα 30 δισ. το ενεργητικό, σε υψηλά 22 ετών

10:35

ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη

10:29

Κονδύλια 450 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας

10:03

Αναμένεται νέο πακέτο ελαφρύνσεων 1,2 δισ. ευρώ στην ΔΕΘ έως και το 2027

09:49

Τζια: Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στο πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων

09:40

ΔΥΠΑ: Πώς αναβαθμίζει τις Επαγγελματικές Σχολές της και ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων

09:12

Συνταγματική Αναθεώρηση και «Έκθεση Πισσαρίδη 2» ξεδιπλώνουν το κυβερνητικό αφήγημα για την 3η τετραετία

08:59

Πού ανοίγει νέο κατάστημα Burger King

08:51

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

08:43

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι αλλάζει στο νέο πλαίσιο – Ποιοι δηλώνουν, μέχρι πότε και τι πληρώνουν

08:36

Απάτητες παραλίες στην Ελλάδα: Θα τις δούμε φέτος ή θα μείνουν ξανά μόνο στα χαρτιά;

08:19

Το κρυφό ενεργειακό ρίσκο της Ευρώπης και η βραδυφλεγής «βόμβα» στα τρόφιμα

08:04

Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που παρέθετε ο Τραμπ

23:58

Stig Thorgersen (EY) στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής

23:27

Τουρκία: Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας

23:15

Φόρουμ των Δελφών: Πώς η ΤΝ ενισχύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ

22:48

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στο τραπέζι οι αλλαγές στο Σύνταγμα και οι σύγχρονες προκλήσεις

22:17

Γκιουλέκας: Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να γίνουν μια αναπτυξιακή νησίδα για όλη την Ελλάδα

21:47

Ζελένσκι: Υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider