9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχουμε πάνω στο γραφείο μας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να έχουμε πάνω στο γραφείο μας

Η οργάνωση αποτελεί προτεραιότητα για ορισμένους, αλλά για άλλους, δεν βρίσκεται απλώς στη φύση τους. Ίσως είστε από εκείνους που είναι πολύ απασχολημένοι για να καθαρίσουν, ή ίσως το οργανωμένο χάος λειτουργεί καλά για σας.

Ανεξάρτητα από αυτό, ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ικανότητά σας να εκτελείτε αποτελεσματικά τα καθήκοντά σας στην εργασία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Business Review του Harvard.

Επιπλέον, ορισμένα από τα πράγματα που κρατάτε στο γραφείο σας ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για τον χώρο εργασίας, όπως πολιτικά αντικείμενα ή έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες.

Είτε ο τόπος εργασίας σας είναι ένα γωνιακό γραφείο ή σε μία ανοικτή ενιαία διάταξη, εδώ είναι εννέα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κρατάτε σε αυτό:

Μια οδοντόβουρτσα ή ένας καθρέφτης τοποθετημένα μέσα σε ένα συρτάρι είναι ωραία, αλλά αφήνετε τα τσιμπιδάκια, τους νυχοκόπτες, τα αποσμητικά ή τα πακέτα μακιγιάζ στο σπίτι. Μπορεί να μειώσουν το κύρος σας στο χώρο εργασίας.

Κανείς δεν θέλει έναν έντονα μυρωδάτο χώρο εργασίας, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργίες ή να προτιμούν ένα περιβάλλον χωρίς άρωμα.

« =Επιπλέον αποτελούν έναν κίνδυνο πυρκαγιάς και μπορεί να αποσυντονίζουν πολύ τους συναδέλφους σας», δήλωσε ο Jenn Watterman Moore, σύμβουλος επιχειρήσεων. «Αυτό που νομίζετε ότι μυρίζει πολύ ωραία ίσως είναι δυσάρεστο για τον διπλανό σας».

«Αν η εταιρεία σας δεν έχει ανακοινώσει μαζικές απολύσεις και είστε βέβαιοι ότι θα είστε ένας από αυτούς που θα φύγουν, έχοντας ένα βιογραφικό σημείωμα σε κοινή θέα στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ψάχνετε για δουλειά» λέει, ο Roy Cohen, προπονητής σταδιοδρομίας και συγγραφέας του «Οδηγός Επιβίωσης της Wall Street Professional».

«Εάν ο προϊστάμενός σας το δει ή ακούσει για αυτό, θα μπορούσε να σπάσει την εμπιστοσύνη του, η οποία είναι δύσκολο να κερδηθεί πίσω», είπε.

 

Αποφύγετε τη διατήρηση μπισκότων, καραμελών ή σοκολάτας στο γραφείο σας εάν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιείς.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάτε στον αυτόματο πιλότο και να συνεχίζετε να τσιμπάτε ενώ είστε απορροφημένοι από μία δουλειά» δήλωσε ο Ben Taylor, ιδρυτής του HomeWorkingClub.

«Είτε εργάζεστε σε ένα γραφείο είτε στο σπίτι, κρατάτε τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες στην κουζίνα», είπε.

Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο. «Τα κινητά τηλέφωνα μας αποσπούν συχνά την προσοχή», δήλωσε στο Business Insider ο Judge Graham, εκτελεστικός εμπειρογνώμονας ηγεσίας, συγγραφέας και επιχειρηματίας.

«Προτιμώ το παλιό σταθερό!» είπε. «Μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή μόνο για επαγγελματικούς λόγους, επιτρέποντας έτσι μόνο στο χρόνο του τηλεφώνου μου να παράγει αξία για την επιχείρηση».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research έδειξε ότι η απλή παρουσία του τηλεφώνου σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, ακόμα και αν είναι αθόρυβη ή εκτός λειτουργίας.

Η Laura Small, αντιπρόεδρος και διευθυντής του ανθρώπινου δυναμικού στο διαφημιστικό πρακτορείο RPA, δήλωσε στο Business Insider ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αφήνουν χαρτιά σχετικά με οποιαδήποτε νομική διαδικασία μπορεί να εμπλέκονται προσωπικά ή στην εργασία.

«Είναι περισσότερες πληροφορίες από ό, τι οι συνάδελφοί σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν», είπε, και θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε σας, ακόμα κι αν το παρερμηνεύσουν.

«Αν και ο καθένας δικαιούται να έχει τις πεποιθήσεις και τις απόψεις του, οι συνάδελφοι σας μπορεί να επηρεαστούν από την πολιτική σας άποψη», δήλωσε στο Business Insider ο επιχειρηματίας Eugene Gamble.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιττή ένταση και συγκρούσεις. Ο Gamble πρότεινε τη διατήρηση των πολιτικών σας απόψεων έξω από τον χώρο εργασίας.

Οι άπλυτες κούπες καφέ που βρίσκονται γύρω σας μπορεί να προσθέσουν ακαταστασία στο χώρο εργασίας σας.

«Είναι καλύτερο να αφιερώσετε ένα λεπτό και να αφήσετε την κούπα του καφέ στην κουζίνα αμέσως μετά τη χρήση», δήλωσε στο Business Insider η Βάλλι Βισναουβόλα, διευθύντρια ψηφιακών δημοσίων σχέσεων της AW Media.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι σοφό να φάτε το γεύμα στο γραφείο σας, όταν στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να βλάψει την παραγωγικότητά σας.

Σε ένα άρθρο του NPR το 2015, ο καθηγητής Kimberly Elsbach του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Davis Graduate School of Management, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αλλάζουν το περιβάλλον τους, και ειδικά όταν εκτίθενται σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Έτσι, παραμένοντας μέσα, στην ίδια τοποθεσία, είναι κάτι πραγματικά επιζήμιο για τη δημιουργική σκέψη», δήλωσε ο Elsbach. Βγείτε έξω λοιπόν από το γραφείο για το γεύμα σας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία

23:45

IAEA: «Οι επιθέσεις κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς πρέπει να σταματήσουν»

23:33

ΕΕ: Τέσσερις στους πέντε ευρωπαίους προτιμούν τα ηλεκτρικά οχήματα

23:17

Visa Express: Πενταπλασιάστηκε ο αριθμός Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

23:12

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

22:59

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ

22:50

Fuel Pass: Από αύριο πάλι η πλατφόρμα - Μόνο για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3

22:33

Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ άρση της ασυλίας μου» - Τι αναφέρει για τις επόμενες εκλογές

22:21

Τραμπ: «Θα καταστρέψουμε κάθε γέφυρα και σταθμό ενέργειας στο Ιράν μετά το τέλος της διορίας»

22:10

Ιταλία: Ακόμα τρία αεροδρόμια περιορίζουν αυστηρά τα διαθέσιμα καύσιμα

21:58

Διάστημα: Οι αστροναύτες του Artemis ΙΙ κατέρριψαν το ρεκόρ απόστασης από τη Γη

21:46

Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21:34

Από την Τρίτη η επιστροφή αδειών οδήγησης από τον δήμο Αθηναίων

21:20

ΗΠΑ: Η CIA διεξήγαγε «επιχείρηση αντιπερισπασμού» στο Ιράν ενώ αναζητούσε τον αεροπόρο

21:08

Τσίπρας: «Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»

20:56

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο

20:48

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο

20:37

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η Νέα Δημοκρατία - Απώλειες μετά τις εξελίξεις για ΟΠΕΚΕΠΕ

20:28

Aegean: Πληρότητες που ξεπερνούν το 75% στις πτήσεις για το Πάσχα - Οι top προορισμοί

20:18

O Τραμπ «δεν ανησυχεί» για το ενδεχόμενο διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Ιράν

20:13

Παπαθανάσης: Στόχος να αντληθούν πόροι ύψους 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2026

19:59

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων

19:46

Μπαρό σε Αραγτσί: «Ανάγκη να τεθεί τέλος στον πόλεμο»

19:35

Η τεχνητή νοημοσύνη πάει... πόλεμο

19:29

Ιράν: «Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να κλέψουν ουράνιο στην επιχείρηση διάσωσης πιλότου»

19:18

Premier League: Η Τσέλσι κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία αλλά ουδείς ανησυχεί

19:17

Fuel Pass: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - 14 ερωταπαντήσεις

19:06

Πανελλήνια απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 24 Απριλίου

18:55

ΤτΕ: Καθαρό μέρισμα 0,638 ευρώ/μετοχή - Από 30 Απριλίου η πληρωμή

18:45

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider