Φλόριντα: Γνώριζαν για τις ρωγμές στην πεζογέφυρα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλόριντα: Γνώριζαν για τις ρωγμές στην πεζογέφυρα

Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου της Φλόριντα και της πολιτείας, είχαν συναντηθεί λίγες μόνο ώρες πριν από το τραγικό δυστύχημα και αποφάσισαν ότι η ρωγμή στη γέφυρα δεν αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλειά της.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, μετά την είδηση που ήρθε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής ότι ο επιβλέπων μηχανικός του έργου είχε αφήσει ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή συναδέλφου του δύο ημέρες πριν από το δυστύχημα για να τον ενημερώσει για τις ρωγμές.

Ένας μηχανικός της FIGG «κατέληξε ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας και ότι η ρωγμή δεν έθετε σε κίνδυνο την δομική ακεραιότητα της πεζογέφυρας», αναφέρει στη σημερινή του ανακοίνωση το πανεπιστήμιο.

Σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βάρους 950 τόννων και κόστους 14,2 εκατ δολαρίων πεζογέφυρα κατέρρευσε καταπλακώνοντας αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα σε φωτεινό σηματοδότη του αυτοκινητοδρόμου οκτώ λωρίδων από κάτω της. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις εκ των οποίων ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα οχήματα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την γέφυρα που κατέρρευσε και ότι αναμένεται να βρεθούν τα πτώματα και άλλων ανθρώπων στα συντρίμμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσωπικός Αριθμός: Λήγει η προθεσμία έκδοσης - Τι ισχύει μετά τις 5/9

Κρας τεστ για την οικονομία το ΑΕΠ β’ τριμήνου - Οι κρίσιμοι δείκτες και οι ανακοινώσεις πριν τη ΔΕΘ 

Νέες θέσεις εργασίας με μισθό έως και 3.150 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider