Τέλος χρόνου για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Λευτέρης Αυγενάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος χρόνου για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Έντεκα μήνες πήρε στην «καλύτερη Κυβέρνηση όλων των εποχών» από την στιγμή που μηχανεύτηκαν το κατηγορητήριο κατά Σαμαρά, μέχρι να βρουν «ανώνυμο» μάρτυρα να το καταθέσει! Και μια μέρα μετά το Συλλαλητήριο το βγάζουν στη δημοσιότητα.

Προφανώς, η καθαρή έξοδος ήταν και παραμένει μια φούσκα. Το σκοπιανό βάλτωσε, η οικονομία στενάζει, το ελατήριο της ανάπτυξης έχει ξεχαρβαλωθεί οριστικά. Πόνταραν ότι ο κόσμος δεν θα αντιδρούσε στο όνομα των Σκοπίων. Δεν τους βγήκε.

Πόνταραν ότι θα διασπαζόταν η ΝΔ! Δεν τους βγήκε…

Πόνταραν ότι δεν θα πετύχαιναν τα συλλαλητήρια, ή θα έμεναν «ακάλυπτα» από τη ΝΔ (οπότε θα έχανε ο Κυριάκος). Δεν τους βγήκε!

Πήγαν να απομονώσουν τη ΝΔ από την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Δεν τους βγήκε.

Και η μεγάλη δημοσκοπική «ψαλίδα» υπεροχής της ΝΔ - που έκλεινε ελαφρώς πριν - τώρα άρχισε πάλι να μεγαλώνει επικίνδυνα… Και γι’ αυτό πήγαν να καλύψουν τον απόηχο του τελευταίου Συλλαλητηρίου με τη σκευωρία κατά πολιτικών προσώπων.

Πρέπει να είναι σε τεράστιο πανικό η κυβέρνηση Τσίπρα για να κάνει τέτοιες αλλεπάλληλες γκάφες. Στήνει μια σκευωρία σε χρόνο που… «κάνει μπαμ» από μακριά ότι είναι πολιτική αντεκδίκηση, απόπειρα σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων: Την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας!

Με προστατευόμενους μάρτυρες που τους «έδωσαν» μόνοι τους και με «μαρτυρίες» κατασκευασμένες «στο πόδι». Και όλα αυτά τα λένε σε βάρος της κυβέρνησης που έκανε τη μεγαλύτερη περικοπή δημόσιας σπατάλης στο χώρο της Υγείας.

Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο των σκανδάλων για να φτάσει στις εκλογές. Πιστεύει πως έτσι θα μαζέψει το “χαρτί” και θα προσελκύσει αντισυστημικούς ψηφοφόρους. Η βιασύνη και η πίεση με την οποία κινήθηκε δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

  • Γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέβη στον Άρειο Πάγο και αμέσως μετά διαβιβάστηκε το πόρισμα στη Βουλή;
  • Γιατί ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για το χειρισμό της υπόθεσης πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή;
  • Γιατί ο κ. Κοντονής δήλωνε ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή κατ’ εντολή πρωθυπουργού, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι στην περίπτωση που αναφερθεί όνομα Υπουργού η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί;
  • Γιατί μετά τη σύσκεψη ο κ. Παπαγγελόπουλος -ενώ δεν μπορούσε να γνωρίζει θεσμικά και νόμιμα το περιεχόμενο της δικογραφίας- δήλωνε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε αντί ποτέ;
  • Από που ο κ. Πολάκης γνωρίζει και δηλώνει ότι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis;
  • Πως γίνεται να προαναγγέλλεται το περιεχόμενο καταθέσεων από τον Τύπο;

Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το μόνο σκάνδαλο που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής είναι οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης. Στοχοποιούν κορυφαία στελέχη της παράταξής μας για να τραυματίσουν την ενότητά μας, νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία.

Ο χρόνος τους τελείωσε με όσους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και να φέρουν..!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider