Πόσο κοστίζει να ακολουθήσεις την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Ευγενία Κουντούρη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει να ακολουθήσεις την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μπορεί η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ούτως ή άλλως δεν έχει τα φόντα να πάει πολύ μακριά στον θεσμό.

Η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων έχει φυσικά φανατικούς ακόλουθους που έχουν ενημερωθεί ή ακόμα και ήδη ταξιδέψει στην Φινλανδία, για να βρεθούν στο πλευρό της. Τι γίνεται όμως με όσους το αποφασίσουν στην πορεία; Πόσο θα κόστιζε ένα ταξίδι στην Φιλανδία και στην συνέχεια στην Τουρκία, εάν η Εθνική μας ομάδα φτάσει μέχρι το τέλος, κάτι που όλοι φυσικά ευχόμαστε;

Εάν λοιπόν κάποιος επιθυμεί να ακολουθήσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ τότε πρέπει να υπολογίσει αρχικά πως τα αεροπορικά εισιτήρια θα κοστίσουν συνολικά περίπου 520 ευρώ.

Πιο αναλυτικά η πτήση Αθήνα-Ελσίνκι κοστίζει 220 ευρώ, η πτήση Ελσίνκι - Κωνσταντινούπολη 235 ευρώ και η πτήση Κωνσταντινούπολη-Αθήνα 60 ευρώ.

Τα εισιτήρια του αγώνα στην Α' φάση κοστίζουν 28 ευρώ. Η Εθνική μας θα δώσει πέντε αγώνες, οπότε σύνολο 140 ευρώ.

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ματς της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, αυτή των νοκ άουτ, μέχρι και τον τελικό, τότε θα χρειαστεί άλλα 140 ευρώ. Το κόστος των εισιτηρίων λοιπόν φτάνει συνολικά τα 280 ευρώ.

Οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία του Ελσίνκι, την συγκεκριμένη περίοδο, ξεκινούν από τα 114 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 350 ευρώ την βραδιά.

Εάν κάποιος μείνει στο πιο φθηνό δωμάτιο τότε συνολικά για την διαμονή στην Φιλανδία θα χρειαστεί 912 ευρώ.

Στην Κωνσταντινούπολη οι τιμές των δωματίων είναι πιο χαμηλές, αφού ξεκινάνε από τα 65 ευρώ. Θα χρειαστεί λοιπόν να ξοδέψετε για την διαμονή στην Κωνσταντινούπολη άλλα 650 ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μετακινήσεις και φαγητό. Ο μέσος όρος για δύο γεύματα και την μετακίνηση από και προς το γήπεδο είναι 60 ευρώ την ημέρα, οπότε συνολικά αυτά θα κοστίσουν 1080 ευρώ.

Εάν λοιπόν κάποιος επιθυμεί να ακολουθήσει την Εθνική μας ομάδα σε όλη τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ θα χρειαστεί να ξοδέψει συνολικά 3.442 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider