Κύπρος: Η ευθύνη για την αποτυχία βαραίνει όλους

Π. Κ. Ιωακειμίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Η ευθύνη για την αποτυχία βαραίνει όλους

Μετά το ναυάγιο της διαπραγματευτικής προσπάθειας στο Κραν Μοντανά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος η επόμενη μέρα για την Κύπρο εμφανίζεται εξαιρετικά δύσκολη αν όχι δυσοίωνη.

Στο Κραν Μοντανά χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος καθώς είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα περισσότερα από τα διαπραγματευτικά κεφάλαια.

Η ευθύνη για την αποτυχία βαραίνει όλες τις πλευρές. Οπωσδήποτε η Τουρκία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης αλλά και η ελληνοκυπριακή και η ελληνική πλευρά δεν κινήθηκαν με την επιβεβλημένη ευελιξία που θα οδηγούσε σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση με βάση τις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια επίλυσης όπως ορίζεται από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Με άλλα λόγια οι ηγέτες στην Κύπρο θα πρέπει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επαναδρομολογήσουν τη διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν ότι η ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος θα είναι χώρα-μέλος της ΕΕ και το γεγονός αυτό καθ’ αυτό θα συμβάλει στην υπέρβαση προβλημάτων και δυσκολιών για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider