Δούκας: Τα 7.5 εκατομμύρια επισκέπτες αφήνουν στον δήμο Αθηναίων... 0,4 ευρώ ο καθένας τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δούκας: Τα 7.5 εκατομμύρια επισκέπτες αφήνουν στον δήμο Αθηναίων... 0,4 ευρώ ο καθένας τους
Από το τέλος διαμονής των 10 ευρώ την ημέρα στα 5άστερα ξενοδοχεία, ο δήμος δεν λαμβάνει τίποτα αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην παρέμβαση του από το βήμα της εκδήλωσης του Economist, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επεσήμανε ότι το κλειδί μιας αναπτυξιακής στρατηγικής δεν είναι μόνο οι ποσοτικοί στόχοι, αλλά και οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα συμπεριληπτικό πλαίσιο εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων που τρέχει αυτό το διάστημα. Όπως είπε , πλέον το This is Athens αγκαλιάζει όλες τις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας αλλά και όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ειδική μνεία έκανε για τις δράσεις του δήμου στο μέτωπο της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε Μαραθώνα και Φυλή, με στόχο να ωφεληθούν νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, αλλά και στην ανάγκη να διευρυνθούν τα οικονομικά έσοδα του δήμου, προκειμένου όπως είπε, η Αθήνα να ανταποκριθεί στην επισκεψιμότητα των 7,5 εκατομμυρίων τουριστών.

Δίνουμε έμφαση στον τουρισμό αλλά να αυξάνεται με βιώσιμο τρόπο σημείωσε ο κ. Δούκας και ανάφερε ότι άμεσα ολοκληρώνεται η μελέτη φέρουσας ικανότητας της Αθήνας προκειμένου να καταγραφεί η παρούσα εικόνα της επισκεψιμότητας. Όπως είπε τα 7.5 εκατομμύρια επισκέπτες αφήνουν στον δήμο 0,4 ευρώ ο καθένας τους, στη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη, όταν από το τέλος διαμονής των 10 ευρώ την ημέρα στα 5άστερα ξενοδοχεία, ο δήμος δεν λαμβάνει τίποτα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Σημαντικά τα βήματα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα

Σκρέκας: Δεν χωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές

Παπαθανάσης: Τα 2 στα 3 ευρώ που προέρχονται από τους ευρωπαϊκούς πόρους οδεύουν στις ΜμΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider