ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα
Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις και το Αλ Σίφα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε χθες Παρασκευή τη διεξαγωγή έρευνας για τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν κοντά σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας.

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις και το Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Τον προηγούμενο μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε αποτροπιασμό εξαιτίας αναφορών από παλαιστίνιους αξιωματούχους ότι ορισμένα από τα πτώματα που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο είχαν δεμένα τα χέρια τους.

Νοσοκομεία και υγειονομικές δομές πρέπει να προστατεύονται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Το Ισραήλ απορρίπτει ως αβάσιμες τις κατηγορίες ότι στρατιώτες του έθαψαν πτώματα Παλαιστινίων σε ομαδικούς τάφους, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι τάφοι εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τους ομήρους που εξακολουθούν να αγνοούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί άμεσες, ανεξάρτητες, ενδελεχείς, αναλυτικές, διαφανείς και αμερόληπτες έρευνες για τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στα νοσοκομειακά συγκροτήματα Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, στην οποία υπογραμμίζεται ότι πρέπει να υπάρξει «λογοδοσία για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία@ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider