ΟΗΕ: Σοκ από τις αναφορές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Σοκ από τις αναφορές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Νιώθουμε την ανάγκη να σημάνουμε συναγερμό διότι προφανώς ανακαλύφθηκαν πολλά πτώματα, δήλωσε εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος» από την καταστροφή των νοσοκομείων Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα και τις αναφορές για την ύπαρξη ομαδικών τάφων εκεί με εκατοντάδες πτώματα, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν τον εντοπισμό πτωμάτων σε ομαδικούς τάφους σε νοσοκομείο στη Χαν Γιούνις αυτή την εβδομάδα, μετά την εγκατάλειψή του από τα ισραηλινά στρατεύματα. Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων.

«Νιώθουμε την ανάγκη να σημάνουμε συναγερμό διότι προφανώς ανακαλύφθηκαν πολλά πτώματα», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κάποια εξ αυτών είχαν δεμένα τα χέρια τους, κάτι που φυσικά υποδηλώνει σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, και αυτά χρειάζεται να υποβληθούν σε περαιτέρω έρευνες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθεί να επαληθεύσει τις αναφορές Παλαιστίνιων αξιωματούχων ότι 283 πτώματα εντοπίστηκαν στο Νάσερ και 30 στο Αλ Σίφα.

Σύμφωνα με εκείνες τις αναφορές, τα πτώματα είχαν ταφεί κάτω από σωρούς απορριμμάτων και περιλάμβαναν γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Ο Τουρκ, απευθυνόμενος σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών μέσω της εκπροσώπου του, της Σαμσαντανί, αποκήρυξε επίσης τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν στοιχίσει τη ζωή κυρίως σε γυναίκες και παιδιά.

Επανέλαβε επίσης την προειδοποίησή του να μην γίνει εισβολή πλήρους κλίμακας στη Ράφα, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «περαιτέρω εγκλήματα θηριωδίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ και Συμβούλιο της Ευρώπης καλούν τη Βρετανία να επανεξετάσει το σχέδιο για απελάσεις αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα

Ρωσία προς Ευρώπη: Αν πάρετε περιουσιακά στοιχεία μας έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τη ρωσική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider